Δελτίο Τύπου ΕΙΝΑΠ Ενημέρωση για τη Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας 14/12/18

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίηση

: Διοικητές 1ης και 2ης Υ.Πε.

: Διοικητές Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά

: ΠΙΣ

: ΙΣΑ

: ΙΣΠ

: ΟΕΝΓE

: 3μελείς, 5μελείς Επιτροπές ΕΙΝΑΠ

Αθήνα, 14/12/18

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ μετά τη στάση εργασίας και τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας την Δευτέρα 10/12/18, συζήτησε μαζί του τα θέματα των επικουρικών γιατρών και της αναπροσαρμογής του ιατρικού μισθολογίου. Ειπώθηκαν τα εξής:

  • Όσον αφορά το θέμα των επικουρικών γιατρών μάς είπε ότι οι θα απολύονται από 31/12/18 χωρίς καμία παράταση, αλλά τους έδωσε το δικαίωμα να μπουν στις λίστες των Υ.Πε. των επικουρικών, έτσι ώστε να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία αντικατάστασης όσων φύγουν και να μη μείνουν τα νοσοκομεία χωρίς προσωπικό. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτή η κίνηση δεν θα δώσει λύση στο πρόβλημα στα νοσοκομεία καθώς αποχωρούν 498 άτομα και οι διαδικασίες της λίστας είναι χρονοβόρες.
  • Για το θέμα της αναπροσαρμογής του ιατρικού μισθολογίου, και σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, το Φεβρουάριου του 2018, που μας δικαιώνει, έχουμε ήδη χάσει 8 μήνες. Ο Υπουργός μάς ενημέρωσε ότι δεν έχει ακόμα κάνει καμία συζήτηση με το υπουργείο Οικονομικών. Πιέσαμε στο ότι ο διάλογος πρέπει να ξεκινήσει γιατί είναι άδικο για τους γιατρούς, καθώς είναι ο μόνος κλάδος που έχει υποστεί μείωση μισθού που φτάνει το 52,3%.

Από μέρους μας, και μετά τις συμβουλές του νομικού συμβούλου της ΕΙΝΑΠ, αποφασίσαμε να προσφύγουμε δικαστικά και να απαιτήσουμε τα χαμένα αναδρομικά από 01/01/17 μέχρι και σήμερα.

Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας μέχρι την δικαίωση των σοβαρών και δίκαιων αιτημάτων μας!