ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟΥ ? ΜΠΕΝΑΚΕΙΟΥ Ε.Ε.Σ.

 Κοινοποίηση

: Υπουργοί Υγείας

: Διοίκηση 1ης Υ.Πε.

: Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας Κοργιαλένειου ? Μπενάκειου Ε.Ε.Σ.

: ΙΣΑ

: ΙΣΠ

: ΟΕΝΓE

: 3μελείς, 5μελείς επιτροπές ΕΙΝΑΠ

: ΜΜΕ

Αθήνα, 22/05/25

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την επαναλαμβανόμενη απαράδεκτη, αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας του ?Κοργιαλένειου? - Μπενάκειου Ε.Ε.Σ, κυρίας Ξηρού (επιστημονικής υπεύθυνης της Οφθαλμολογικής Κλινικής).

Προ μηνών μετά το σοβαρότατο συμβάν με την πτώση του ανελκυστήρα και τους τραυματισμούς ασθενούς και συνοδών, η κ. Ξηρού συμμετείχε μαζί με την τότε Διοικήτρια του νοσοκομείου στις απειλές ενάντια σε ειδικευόμενο γιατρό του νοσοκομείου επειδή ο συνάδελφος απλά είχε πει σε δημοσιογράφους την αλήθεια, δηλαδή ότι η συντήρηση του ανελκυστήρα από την ιδιωτική εταιρεία συντήρησης ήταν πλημμελής και ότι οι κτηριακές - ηλεκτρομηχανολογικές υποδομές της συγκεκριμένης πτέρυγας είναι πεπαλαιωμένες με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται συμβάντα συχνά.

Πρόσφατα η κυρία Ξηρού καταφέρθηκε (και μάλιστα εγγράφως) ενάντια στους ειδικευόμενους γιατρούς της Β’ Παθολογικής Κλινικής επειδή έκαναν κινητοποίηση διαμαρτυρίας με την στήριξη της ΕΙΝΑΠ και απαιτεί να ? ?ζητήσουν συγγνώμη?.

Η κυρία Ξηρού πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί πως είναι ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΙΑΤΡΟΣ και όχι επιτετραμμένη εκπρόσωπος στο νοσοκομείο της (κάθε) κυβέρνησης. Ο ρόλος της ΔΕΝ είναι να ? ?μαλώνει? τους ειδικευόμενους γιατρούς επειδή κρίνει πως οι ειδικευόμενοι αρνούνται να υποταχτούν στην εκάστοτε αντιδραστική πολιτική υπερεξόντωσης παλιότερων και νεότερων γιατρών - διάλυσης της δημόσιας περίθαλψης - ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των πάντων. Η κυρία Ξηρού πρέπει να αντιληφθεί πως ο ρόλος της (όπως και όλων των παλιότερων γιατρών, πολύ περισσότερο δε όσων κατέχουν θέσεις επιστημονικής ευθύνης) είναι να συμπαραστέκεται στους νεότερους γιατρούς και να συμβάλλει στην σωστή τους εκπαίδευση.

Συμπερασματικά η κυρία Ξηρού είναι αυτή που πρέπει να ζητήσει συγγνώμη αντί να καλεί τους ειδικευόμενους να ?ζητήσουν συγγνώμη?.