Με τους μισούς εργαζόμενους έχει μείνει ο Ερυθρός, απλήρωτοι παραμένουν στο Γ.Ν. Άρτας VIRUS 13/06/16

Σήμα κινδύνου συνεχίζουν να εκπέμπουν τα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας, που καλούνται να λειτουργήσουν με ελλείψεις σε υλικά και κυρίως σε προσωπικό.


Στην Αττική και το Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού, των 550 ανοικτών κλινών οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, που αγγίζει το 50%.
Στην εφημερία το Νοσοκομείο υποδέχεται 1300 άτομα, αλλά οι κενές οργανικές θέσεις φθάνουν πλέον τις 700, κυρίως σε νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και στην πλειονότητα των νοσοκομείων.
Ειδικότερα, χρειάζονται 300 νοσηλευτές, 200 διοικητικοί, τεχνικοί και παραϊατρικό προσωπικό, αλλά και περίπου 60 γιατροί, αριθμός που αναμένεται να μεγαλώσεις, λόγω συνταξιοδοτήσεων. Η ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείο απειλείται με λειτουργικό κλείσιμο, λόγω έλλειψης προσωπικού, σύμφωνα με τους εργαζόμενους.


Την ίδια ώρα, οι ανοικτές χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν με λιγότερους νοσηλευτές από ότι επιβάλει η κλινική πρακτική.

 

Στην Άρτα, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου στο σύνολο τους, γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό και τεχνικό προσωπικό, έχουν να πληρωθούν εφημερίες και υπερωρίες από τις αρχές του έτους.


Όπως καταγγέλλει η Τριμελής Επιτροπή Ιατρών Γ.Ν. Άρτας , τα νέα διορισμένα μέλη του ΔΣ «αρνούνται ότι έχουν αρμοδιότητες έγκρισης προγραμμάτων εφημεριών και βαρδιών, χωρίς γραπτώς να υποδεικνύουν ποιος είναι ο αρμόδιος, σε πλήρη αναντιστοιχία με τον προηγούμενο τρόπο έγκρισης, αλλά και με αυτόν που ακολουθείται και τώρα σχεδόν συνολικά σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας» (εδώ). Αποτέλεσμα είναι τα εντάλματα δεν θεωρούνται, δεν στέλνονται στο Ελεγκτικό Συνέδριο και τελικά οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται…


Στο νοσοκομείο θα μεταβεί σήμερα ο νέος Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Π. Παπανικολάου.