Η απάντηση του Πολάκη στους γιατρούς VIRUS 09/06/16

 

Πλήρη κάλυψη στη Διοίκηση και στους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ, που έχουν βρεθεί στο «στόχαστρο» των γιατρών και άλλων παρόχων ιδιωτικής υγείας με αφορμή την εκκαθάριση των δαπανών Ιανουαρίου (εδώ), παρέχει η Αριστοτέλους.

 

«Με τη συγκεκριμένη δράση, επιλύθηκε ένα πρόβλημα ιδιαίτερα περίπλοκο, που καμία κυβέρνηση ως σήμερα δεν είχε τολμήσει να το αγγίξει ολοκληρωμένα, δηλαδή να δώσει λύση στην διαδικασία εκκαθάρισης των νέων υποβολών των παρόχων και ταυτόχρονα να διαχειριστεί με επιτυχία το τεράστιο θέμα των παρελθοντικών, «παλαιών» υποβολών που συσσωρεύονταν και λίμναζαν ως μη διαχειρίσιμα αρχεία (τόνοι χαρτιού τοποθετημένων σε κούτες), στις αποθήκες του Οργανισμού» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, υπερασπιζόμενος τη νέα διαδικασία ελέγχου και τελικής εκκαθάρισης υποβολών των παρόχων.

 

Απαντώντας σε όσους διαμαρτύρονται, ο Παύλος Πολάκης υπενθυμίζει ότι το πρόβλημα με την εκκαθάριση των παλαιών υποβολών (2013) οφείλεται στην ελλιπή προσπάθεια εκκαθάρισης που έγινε από τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρίες (2014), με αποτέλεσμα οι πάροχοι να λαμβάνουν μόνο το 90% των απαιτήσεών τους με πρόχειρο λογιστικό έλεγχο, αναμένοντας τον τελικό έλεγχο για το υπόλοιπο 10% που ποτέ δεν έγινε.

 

«Έφτασε η ώρα όμως για τη δημιουργία αποτελεσματικών και σοβαρών δράσεων εκσυγχρονισμού με όφελος για όλους όσους συμμετέχουν στην αλυσίδα παροχής και χρήσης υπηρεσιών υγείας και κυρίως για τους πολίτες» δηλώνει ο Αναπληρωτής. «Με τη θέσπιση κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου (νόμος υπ’ αρίθμ. 4368, άρθρο 90)  και τον επιτυχή σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός σύνθετου σχεδίου από τη διοίκηση και τους εργαζομένους του ΕΟΠΥΥ κόπηκαν γόρδιοι δεσμοί και ξεπεράστηκαν δυσλειτουργίες ετών» τονίζει καταλήγοντας και συγχαίρει το Σωτήρη Μπερσίμη και τους εργαζόμενους του Οργανισμού.