Οι εργολάβοι εκβιάζουν το υπουργείο Υγείας και αφήνουν απλήρωτους τους εργαζομένους! YGEIA360 02/06/16

Από Βασίλη Βενιζέλο

Σε στυγνό εκβιασμό εις βάρος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και με θύματα τους ίδιους τους εργολαβικούς εργαζομένους των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας είναι προφανές ότι έχει προχωρήσει σειρά εργολάβων καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης των ιδρυμάτων.

 

Με κορυφαίο παράδειγμα τους εργολαβικούς εργαζομένους του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής "Δρομοκαϊτειο", οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για... πέντε (5) μήνες, σειρά εργολάβων δεν καταβάλλουν την μισθοδοσία προς τους εργολαβικούς εργαζόμενους, προκειμένου εκείνοι να ασκούν πίεση προς το υπουργείο Υγείας.

 

Πρόκειται για μία αδιανόητη ενέργεια, καθώς κάθε εργολαβικός εργαζόμενος δεν αμοίβεται με περισσότερα από 450 ευρώ το μήνα, και θα ήταν ευχής έργον εάν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προχωρούσε σε μία γενναία και αποαφασιστική κίνηση. Για παράδειγμα, να διακόπτονται οριστικά οι συμβάσεις για εκείνους τους εργολάβους οι οποίοι αρνούνται να καταβάλλουν τις μισθοδοσίες των εργαζομένων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας.