ΣΕΝΕ: Εκδήλωση για την Υγεία και την Ασφάλεια του Νοσηλευτή VIRUS 11/05/15

Τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας των νοσηλευτών αναδεικνύει το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή-Νοσηλεύτριας που εορτάζεται στις 12 Μαΐου.

 

Ανήμερα, το ΣΕΝΕ διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Εργασιακή Εξουθένωση των Υγειονομικών – ζητήματα υγείας κι ασφάλειας στο Νοσοκομείο», στις 12.30 μ.μ. στο Δώμα (11ος όρ. Κτιρίου ΑΧΕΠΑ).

 

Το άνοιγμα της εκδήλωσης θα κάνει ο Πρόεδρος του Σωματείου, Διευθυντής Καρδιολογίας και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, Ηλίας Σιώρας, ο οποίος θα βάλει στη συζήτηση το «Burn out των υγειονομικών».

 

Βασικοί άξονες της εκδήλωσης είναι οι εξής:

• Παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία & την επαγγελματική ικανοποίηση των νοσηλευτών
• Παράγοντες κινδύνου που επηρεάζουν την υγεία του προσωπικού του Ευαγγελισμού
• Επιβάρυνση της υγείας των νοσηλευτών με την εργασία σε βάρδιες
• Η ασφάλεια των εργαζομένων στο Νοσοκομείο
• Περικοπές – Έλλειψη Προσωπικού – Εντατικοποίηση της Εργασίας – Αναδιαρθρώσεις: Οι συνέπειες στην υγεία των υγειονομικών

 

Ομιλητές: Ελένη Κεϊμαλή ΤΕ Νοσηλεύτρια MSc PhD (c), Γιώργος Μπουλμπασάκος Δ/ντής Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας και μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ, Στέλιος Κωστόπουλος Δ/ντής Ιατρικής της Εργασίας στο Γ.Ν.Ελευσίνας «Θριάσιο», Λευτέρης Αδαμάκης Μηχανικός Ασφαλείας, Χρήστος Παπάζογλου Γιατρός Εργασίας στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν» μέλος ΔΣ ΕΛΙΝΥΑΕ και μέλος ΔΣ Π.Ι.Σ.