5μελής Επιτροπή ΕΙΝΑΠ Νοσοκομείου Λαϊκό για το Νομοσχέδιο για την Υγεία 25/11/22

Το νομοσχέδιο-έκτρωμα που κατατέθηκε προχτές στη Βουλή σχετικά με τη 2οβάθμια Περίθαλψη, αποτελεί ένα νομοσχέδιο – τομή για το σύνολο της Δημόσιας Υγείας στη χώρα, χτυπώντας το από τα θεμέλιά του. Πυρήνας του νομοσχεδίου είναι η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ και η δυνατότητα ιδιωτών να εργάζονται σε αυτό. Τα μέτρα που προωθούνται, όχι μόνο δεν πρόκειται να βελτιώσουν τους όρους περίθαλψης των ασθενών, αλλά θα τους επιδεινώσουν ακόμα παραπέρα, υποβαθμίζοντας κι άλλο τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας. Παράλληλα, θεσμοθετείται η περαιτέρω άμεση και έμμεση εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, κάνοντας την «δωρεά» Υγεία προνόμιο για λίγους, ενώ προωθείται η επέκταση και γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα.

 

Παράλληλα, η κυβέρνηση, νομίζοντας ότι μοιράζει «καθρεφτάκια σε ιθαγενείς», και προσπαθώντας να εξαγοράσει τους γιατρούς, συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο κάποιες αυξήσεις στο ιατρικό μισθολόγιο. Οι αυξήσεις αυτές, σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνουν τις απώλειες που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια και δεν αντιστοιχούν σ' αυτά που δικαιούμαστε με βάση την απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα των νόμων με βάση τους οποίους πληρωνόμαστε.

Το νομοσχέδιο αυτό πρέπει να μείνει στα χαρτιά!

 

Δε θα επιτρέψουμε την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ!

 

Δε θα επιτρέψουμε την περαιτέρω επιδείνωση των συνθηκών εργασίας όλου του προσωπικού στα νοσοκομεία του ΕΣΥ!

 

Δε θα επιτρέψουμε την περαιτέρω επιδείνωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών μας και των υπηρεσιών Υγείας που τους παρέχουμε!

 

Συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει η ΕΙΝΑΠ και η ΟΕΝΓΕ:

1. Δευτέρα 28/11, ημέρα ακρόασης φορέων στη Βουλή για το νομοσχέδιο, 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στη Βουλή

2. Τρίτη 29/11 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας

3. Πέμπτη 1/12 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στη Βουλή

 

Παράλληλα καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους κοκ, να κάνουν υπόθεσή τους το μπλοκάρισμα της υπερψήφισης του νομοσχεδίου αυτού συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις στο πλευρό μας!

 

Όχι μόνο για να μην περάσει το νομοσχέδιο αυτό, αλλά για να διεκδικήσουμε ένα Σύστημα Υγείας Δημόσιο και Δωρεάν, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο, αντίστοιχο των σύγχρονων δυνατοτήτων που προσφέρει η επιστήμη και η τεχνολογία!

 

Η 5μελής Επιτροπή Ιατρών του Λαϊκού – ΕΙΝΑΠ

Γουδή 25/11/22