5μελής Επιτροπή ΚΑΤ για την Πανδημία Covid 19 11/06/20

5 ΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΠ                                                        

ΓΝΑ ΚΑΤ

Νίκης 2 14561 Κηφισιά

Τηλ. 2132086000

Email: 5meliseinapgnakat@gmail.com

              

11/06/2020

κ. Διοικητά

   Η 5μελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του ΓΝΑ ΚΑΤ , σε έκτακτη συνεδρίαση της την Τετάρτη 10/6/2020 , αναφορικά με την πανδημία COVID-19 και του αναμενόμενου 2ου κύματος , αποφάσισε και σας κοινοποιεί τα παρακάτω θέματα και ζητά συνάντηση μαζί σας προκειμένου να συζητηθούν διεξοδικά και να προκύψουν λύσεις για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου μας .  

Διαπιστώνουμε :

  1. Χαλαρότητα στην εφαρμογή των μέτρων πρόληψης covid-9 στο νοσοκομείο μας ( να υπάρξει αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων )
  2. Ακαταλληλότητα των χώρων των τακτικών εξωτερικών ιατρείων (ευνοείται ο συγχρωτισμός ).
  3. Δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν τακτικά περιστατικά που απαραίτητα χρήζουν επανεξέτασης σε χρόνο που καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τον θεράποντα ιατρό και όχι από το σύστημα των τηλεφωνικών ραντεβού .
  4. Δεν έχουμε εικόνα σχετικά με τον κεντρικό κλιματισμό ( υπάρχουν φίλτρα HEPA ; )
  5. Ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό ( θα πρέπει άμεσα το υπουργείο υγείας να προχωρήσει σε ετήσια παράταση και στη συνέχεια μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού και στη προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων σε όλα τα τμήματα

του νοσοκομείου και όχι μόνο στο ΤΕΠ και στις ΜΕΘ .

  1. Δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος , σύμφωνα και με τις εξαγγελίες του Υπουργού υγείας , αναφορικά με τις αναμενόμενες επιτακτικές εργασίες ανακαίνισης κοινόχρηστων χώρων υγιεινής σε αρκετά τμήματα του νοσοκομείου ( π.χ παθολογική κλινική )
  2. Άμεση και επιτακτική είναι η ανάγκη , εν όψει και του επερχόμενου χειμώνα , για οριοθέτηση επιπλέον χώρων αναμονής των προσερχόμενων ασθενών με εμπύρετο και εν αναμονή του ελέγχου covid 19 , πέρα από τους ήδη υπάρχοντες ( checkpointbank– τροχοβίλα )

                                                                                                                                    Με εκτίμηση

                                                                                                5 ΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΠ ΓΝΑ ΚΑΤ