5Μελής Επιτροπή ΓΝΑ ΚΑΤ για τις Περικοπές σε Δεδουλευμένες Υπηρεσίες 09/09/19

5 ΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΠ

ΓΝΑ ΚΑΤ

Νίκης 2 14561 Κηφισιά

Τηλ. 2132086000

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

9/09/19

Ενημερώνουμε όλους τους γιατρούς του ΓΝΑ ΚΑΤ, ότι η απαράδεκτη απόφαση για περικοπή της αμοιβής για τις άνω του πλαφόν εφημερίες που αποφάσισε το ΔΣ του Νοσοκομείου για το μήνα Δεκέμβριο και Ιανουάριο κατά 18%, συνεχίζεται και τους υπόλοιπους μήνες! Επιβεβαιώνεται ακριβώς αυτό που είχε προειδοποιήσει η 5μελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του ΚΑΤ, ότι η περικοπή θα συνεχιστεί γιατί συνεχίζεται και διογκώνεται το πρόβλημα της έλλειψης του ιατρικού προσωπικού.

Μάλιστα, από ενημέρωση που είχαμε από το Γραφείο Μισθοδοσίας η αμοιβή των άνω του πλαφόν εφημεριών για το μήνα Μάρτιο πρόκειται να περικοπεί κατά 28%!

Υπενθυμίζουμε σε όλους τους αρμόδιους (Υπουργούς Υγείας, Διοικητές ΥΠΕ και Διοικητές Νοσοκομείων) ότιη πραγματοποίηση των άνω του πλαφόν εφημεριών πραγματοποιείται στο έδαφος της τεράστιας έλλειψης προσωπικού.

Σε καθεστώς τεράστιου φόρτου εργασίας και εξάντλησης με ότι αυτό συνεπάγεται αφενός για την ποιότητα της παρεχόμενης Υγείας στους ασθενείς και αφετέρου για τους ίδιους τους εργαζόμενους, στηρίζουμε με αυτοθυσία την ασφαλή λειτουργία των Τμημάτων.

Τα προγράμματα των εφημεριών ελέγχθηκαν και εγκρίθηκαν από τα αντίστοιχα όργανα του Νοσοκομείου καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο. Και ήδη στις άνω του πλαφόν εφημερίες, ως γνωστόν, η καθυστέρηση στην αποπληρωμή τους είναι πολύμηνη. Και κατόπιν όλων αυτών έχουν το θράσος να μας δηλώνουν ότι αμοιβές για δεδουλευμένο χρόνο εργασίας θα περικοπούν μέχρι και 28%; Το ποσοστό αυτό θα αυξάνεται προφανώς στους επόμενους μήνες αφού το προσωπικό δεν αυξάνεται και οι αποχωρήσεις είναι πάγια περισσότερες από τις προσλήψεις.

Ο εξαναγκασμός σε απλήρωτη υπερεργασία και η αυθαίρετη περικοπή οφειλόμενων δεδουλευμένων, αποτελούν ποινικά αδικήματα. Δηλώνουμε ότι με τον πιο αποφασιστικό τρόπο και με κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο θα διεκδικήσουμε την πλήρη αποπληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων όλων των Νοσοκομειακών γιατρών.

Δεν θα επιτρέψουμε, επίσης, τα προγράμματα εφημεριών να μπουν στη λογική του ποιό είναι φτηνότερο ή ακριβότερο, ενταγμένα στην πολιτική που προωθείται διαχρονικά στα Δημόσια Νοσοκομεία για λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και λειτουργία στη λογική κόστους-οφέλους. Τα προγράμματα εφημεριών πρέπει είναι αποκλειστικά αποτέλεσμα επιστημονικών κριτηρίων για την ασφαλή λειτουργία των Τμημάτων και την εφημέρευση του Νοσοκομείου καθώς και την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών εργασίας στους γιατρούς. Δεν αποτελούν αντικείμενο συμπίεσης για να χωρέσουν στους κουτσουρεμένους προϋπολογισμούς της ΥΠΕ και του Νοσοκομείου.

Καλούμε όλους του γιατρούς του Νοσοκομείου να μην εκτελούν εφημερίες άνω του πλαφόν εώς ότου προχωρήσει η Διοίκηση, η ΥΠΕ και η πολιτική τους ηγεσία στην πλήρη και απρόσκοπτη εξόφληση των εφημεριών που έχουν εκτελεστεί καθώς και στην πλήρη κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό για την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.

Να μην προχωρήσει η Διοίκηση και τα υπόλοιπα αρμόδια όργανα του Νοσοκομείου σε μέτρα τύπου εφημεριών τομέα και εντέλλεσθε προκειμένου να εξαναγκάσει τους γιατρούς να εργαστούν σε συνθήκες εντατικοποίησης, επικίνδυνες πρώτα και κύρια για τον ασθενή, και μάλιστα απλήρωτοι! Τέτοιου είδους μέτρα μονάχα υποβαθμίζουν τη Δημόσια Υγεία και ευτελίζουν το ιατρικό προσωπικό και το έργο του.

Αν δεν αντιδράσουμε η υποτίμηση και η κοροϊδία στο πρόσωπο των γιατρών και συνολικά στη Δημόσια Υγεία θα συνεχίζεται ακάθεκτη!