Απόφαση Συνέλευσης Eιδικευομένων Iατρών Nοσοκομείου ΄΄Η ΕΛΠΙΣ΄΄ (15/04/2014) 24/04/14

 Αθήνα 15-04-2014

ΠΡΟΣ:
Δ/ντή Ιατρικής Υπηρεσίας Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ»
Συντονιστές Δ/ντές όλων των Επιστημονικών Τμημάτων του ΓΝΑ «Η ΕΛΠΙΣ»

                                                                       ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Διοίκηση ΓΝΑ «Η ΕΛΠΙΣ»
Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών
Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά
Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ‘’Η ΕΛΠΙΣ’’


Απόφαση συνέλευσης ειδικευομένων ιατρών νοσοκομείου ΄΄Η ΕΛΠΙΣ΄΄

Αξιότιμοι Διευθυντές/Διευθύντριες

 Οι ειδικευόμενοι ιατροί του Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ» διεκδικούν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των μηνών Φεβρουαρίου και Δεκεμβρίου  του 2013.
 Ενώ  έχουν παρέλθει 14 και 4 μήνες αντίστοιχα από την στιγμή που θα έπρεπε να έχουν πληρωθεί οι εν λόγω δεδουλευμένες εφημερίες ο Διοικητής του Νοσοκομείου συνεχίζει να μας εμπαίζει μιλώντας για προσωπικά μηνύματα που έλαβε από πλευράς Διοίκησης του Υπουργείου Υγείας.
 Την στιγμή που ο ίδιος δεν φαίνεται να μπορεί να δεσμευτεί ή να διεκδικήσει την αποπληρωμή των εφημεριών αντ' αυτού ανευρίσκει νομικά τερτίπια απειλώντας τους ειδικευόμενους, τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας δεν έχουν πλέον εκκρεμότητες με τις πιστώσεις των εφημεριών του 2013 ενώ το δικός μας νοσοκομείο κινδυνεύει να χάσει οποιαδήποτε ευκαιρία έχει για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων αν δεν υπάρξει κάποια πράξη μέχρι τον Ιούνιο του 2014. Στα παραπάνω προστέθηκε από χθες το έγγραφο που κοινοποίησε στο ιατρικό προσωπικό η Διοίκηση του Νοσοκομείου με Αρ.Πρωτ.: 5631/10-04-2014 το οποίο ανέφερε ότι οι πρόσθετες εφημερίες Φεβρουαρίου και Μαρτίου του 2013  δεν θα αποζημιωθούν λόγο αργοπορίας από πλευράς διοίκησης.
   Έντονο προβληματισμό προκάλεσε η πρόταση που έγινε να πληρωθούν οι εφημερίες του Δεκεμβρίου του 2013 με την κάλυψη της υπέρβασης από την  εκταμίευση χρημάτων από το αποθεματικό του Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ‘’Η ΕΛΠΙΣ’’ την στιγμή που το Δ.Σ. του Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ‘’Η ΕΛΠΙΣ’’ έχει αρνηθεί την ξεκάθαρη στήριξη των κινητοποιήσεων των ειδικευομένων ενώ εκκρεμεί αναφορά από πλευράς του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου ‘’Η ΕΛΠΙΣ’’ προς ειδικευόμενο ιατρό επειδή συμμετείχε στην επίσχεση εργασίας. Με χαρά είδαμε ορισμένους Συντονιστές Δ/ντές να προσφέρονται να χορηγήσουν από κοινού τα απαραίτητα ποσά για την κάλυψη της υπέρβασης αλλά και με την ίδια χαρά είδαμε κάποιους άλλους να το αρνούνται.
Μέσα σε αυτό το κλίμα έχοντας την στήριξη αλλά και την νομική καθοδήγηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά προχωράμε σε επίσχεση εργασίας τόσο από το πρωινό  ωράριο όσο και από  τις εφημερίες από την Δευτέρα 21 Απριλίου του 2014.

Οι εκπρόσωποι της Γενικής Συνέλευσης

Αντωνίου Αφροδίτη

Πασχαλίδου Ελένη