Προς τη Διοίκηση της 1ης ΥΠε για το Χειρουργικό του Νοσοκομείου Αγία Σοφία 02/11/22

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ 1ης Υ.Πε.

Κοινοποίηση

: Υπουργός Υγείας

: Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας

: Διοίκηση 2ης Υ.Πε.

: Διοικητές Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά

: ΟΕΝΓE

: ΙΣΑ

: ΙΣΠ

: ΜΜΕ

: 3μελείς, 5μελείς επιτροπές ΕΙΝΑΠ

 

Αθήνα, 02/11/22

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ενημερώθηκε ότι σε πρόσφατό της έγγραφο η 1η Υ.Πε., στα πλαίσια της αποσυμφόρησης της λίστας χειρουργείου του νοσοκομείου «Παίδων Αγία Σοφία», ορίζει τη διεκπεραίωση αριθμού χειρουργικών επεμβάσεων του νοσοκομείου στο παιδοχειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου «Έλενας Βενιζέλου».

Τα περιστατικά της λίστας χειρουργείου δεν είναι αριθμοί. Είναι ασθενείς, και στη προκειμένη περίπτωση παιδιά, που παρακολουθούνται σε τακτική βάση στο νοσοκομείο από τους θεράποντες γιατρούς που γνωρίζουν αναλυτικά τα προβλήματά τους.

Επιπλέον, οι αποφάσεις αυτές, που λαμβάνονται από τις Διοικήσεις ερήμην των γιατρών, δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες των ειδικευόμενων για εκπαίδευση. Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια η εκπαίδευση των νέων γιατρών έχει υποβιβαστεί λόγω της πανδημίας, καθώς και με τις αλλαγές στο πρόγραμμα της ειδικότητας και την κατάργηση του ξεχωριστού χρόνου άσκησης στη γενική χειρουργική.

Απαιτούμε την άμεση στελέχωση και των δύο νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό και στήριξη του χειρουργικού τομέα, ώστε να αποσυμφορηθεί η λίστα. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ