Προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας για τις Αλλαγές στις Εξετάσεις Ιατρικής Ειδικότητας 20/07/21

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ,

κ. ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ

 Κοινοποίηση

: Υπουργός Υγείας

: Πρόεδρος ΚΕΣΥ

: Εκτελεστική Γραμματεία ΚΕΣΥ

: Διοικητές 1ης και 2ης Υ.Πε.

: Διοικητές Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά

: ΙΣΑ

: ΙΣΠ

: ΟΕΝΓE

: 3μελείς, 5μελείς επιτροπές ΕΙΝΑΠ

: ΜΜΕ

Αθήνα,20/07/21

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ θεωρεί απαράδεκτη την απροειδοποίητη απόφαση αλλαγής στον τρόπο εξετάσεων και βαθμολογίας ειδικότητας και ιδιαίτερα τη στιγμή που βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας.

            Οι ειδικευόμενοι γιατροί είναι στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του covid 19 εδώ και 1,5 χρόνο, παραμελώντας την εκπαίδευσή τους διότι μειώθηκαν δραματικά τα χειρουργεία και οι εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία.

Την ίδια στιγμή, βρίσκονται αντιμέτωποι με αλλαγή στην ημερομηνία και το σύστημα των εξετάσεών τους, τη μείωση των εξεταστικών κέντρων και την αναγραφή βαθμού στον τίτλο ειδικότητάς τους (στην προφορική εξέταση) - κάτι που δε συμβαίνει σε καμία χώρα του κόσμου- χωρίζοντας ουσιαστικά τους γιατρούς σε «κατηγορίες».

Υπενθυμίζουμε ότι η απαράδεκτη αυτή ρύθμιση είχε νομοθετηθεί το 2019 επί της προηγούμενης κυβέρνησης και η εφαρμογή της έως σήμερα είχε ανασταλεί μετά τις διαμαρτυρίες και τους αγώνες των νοσοκομειακών γιατρών και ιδιαίτερα των ειδικευόμενων.

Ζητάμε:

  • Να μην αλλάξει ο τρόπος εξέτασης για την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας.
  • Να μην ακυρωθεί η εξεταστική του Αυγούστου.
  • Να μην αναγράφεται ο βαθμός στον τίτλο ειδικότητας.
  • Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 21/07/21 στις 4.00 μ.μ. που καλεί η ΟΕΝΓΕ.