Δελτίο Τύπου ΕΙΝΑΠ για τη Συνδικαλιστική Δίωξη Μελών της ΑΔΕΔΥ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου 24/06/21

Δ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Κοινοποίηση

: ΑΔΕΔΥ

: ΙΣΑ

: ΙΣΠ

: ΟΕΝΓE

: 3μελείς, 5μελείς επιτροπές ΕΙΝΑΠ

 

Αθήνα, 24/06/21

 

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ εκφράζει την αλληλεγγύη του στα συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, Κατερίνα Γιαννούλια, Βασίλη Γκιτάκο, Μάριο Κατσουρό και Γιάννη Καπράλο οι οποίοι διώκονται ποινικά από την δημοτική αρχή Αλίμου, γιατί άσκησαν τα νόμιμα και συνταγματικά κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, προκειμένου να υπερασπιστούν και να στηρίξουν εργαζόμενη του δήμου Αλίμου, όπως όφειλαν.

Στις 25 Ιούνη 2021, η δημοτική αρχή Αλίμου του κ. Ανδρέα Κονδύλη, γνωστή για τις αυθαιρεσίες, τον αυταρχισμό της αλλά και από τα εξώδικα που έχει στείλει σε σειρά σωματείων εργαζομένων, πηγαίνει στα δικαστήρια τα παραπάνω συνδικαλιστικά στελέχη, γιατί τον Ιούλιο του 2017 τόλμησαν μαζί με πλήθος εργαζόμενων, δημοτών και εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων, να υπερασπιστούν την τότε αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου, η οποία άσκησε τα νόμιμα δικαιώματά της και διεκδίκησε την τήρηση της νομιμότητας στο δήμο Αλίμου, που είχε παραβιαστεί, όπως διαπίστωσε και το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.), σε έλεγχο που πραγματοποίησε. Για τον ίδιο λόγο η συνδικαλίστρια δικαιώθηκε πρόσφατα και στο εφετείο σε ποινική δίωξη που εκδικητικά είχε προχωρήσει η δημοτική αρχή Αλίμου, με σκοπό την εξόντωση της.

Συγκεκριμένα, η τότε αντιπρόεδρος του σωματείου τόλμησε να καταγγείλει στο Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. ότι τα χρήματα που παρακρατήθηκαν από τους εργαζόμενους για την καταβολή τους στη Δ.Ο.Υ. και τα ασφαλιστικά ταμεία, ως ποσοστό επί των αναδρομικών του επιδόματος των 176 ευρώ που είχαν κερδίσει δικαστικά και τους διανεμήθηκαν το Δεκέμβριο του 2014 σε μετρητά, δεν αποδόθηκαν νόμιμα, αφού τους ζητήθηκαν ξανά τα αντίστοιχα ποσά από τις προαναφερθείσες υπηρεσίες. Η Δημοτική Αρχή Αλίμου, που, ευλόγως, καταγγέλθηκε από τη δημοτική υπάλληλο, επιχείρησε να εμφανιστεί σαν εγκαλούσα κατηγορώντας την αντιπρόεδρο του Σωματείου για υπεξαγωγή του εγγράφου της δικής της καταγγελίας!

Με ανυπόστατες και κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος των συνδικαλιστικών στελεχών οι οποίες δεν τεκμηριώνονται, ούτε από το ιστορικό, ούτε από το περιεχόμενο και την ουσία της υπόθεσης, καθώς η παρουσία τους είχε αποκλειστικό σκοπό την έκφραση συναδελφικής αλληλεγγύης και την υπεράσπιση της τότε αντιπροέδρου του τοπικού Συλλόγου Εργαζομένων, που άδικα κατηγορήθηκε και επιχειρήθηκε εκδικητικά η απόλυσή της, η δημοτική αρχή Αλίμου προσπαθεί να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση και τη συναδελφική αλληλεγγύη και δεν είναι η πρώτη φορά που το πράττει.

Η έκφραση της αλληλεγγύης και η απαλλαγή των συναδέλφων από τις παραπάνω κατηγορίες έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα, που η κυβέρνηση με το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, ποινικοποιεί ακόμη περισσότερο τη συνδικαλιστική δράση, την έκφραση της αλληλεγγύης και την περιφρούρηση των αγώνων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων.

Καταδικάζουμε την τακτική της δημοτικής αρχής Αλίμου καιαπαιτούμε την απαλλαγή όλωντων συνδικαλιστικών στελεχών που διώκονται με στόχο την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, την τρομοκράτηση και τη φίμωση των εργαζομένων.