Προς τη Διοίκηση της 2ης ΥΠε για τις Μετακινήσεις Γιατρών σε Εμβολιαστικά Κέντρα 23/06/21

ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ 2ης Υ.Πε.

Κοινοποίηση   : Υπουργό Υγείας

                          : Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας

                          : Διοικητή 1ης Υ.Πε.

                          : Διοικητές Νοσοκομείων

     : ΙΣΑ

     : ΙΣΠ

     : ΟΕΝΓΕ

     : 3μελείς, 5μελείς Επιτροπές ΕΙΝΑΠ

Αθήνα, 23/06/21

 

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ έχει καταγγείλει επανειλημμένα τις απαράδεκτες μετακινήσεις γιατρών με «εντέλλεσθε»  για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα εμβολιαστικά κέντρα.

Αυτό συμβαίνει ειδικά στη 2η ΥΠΕ ιδιαίτερα με τις μετακινήσεις αναισθησιολόγων στα νησιά και μετακινήσεις από το Κέντρο Υγείας Περιστερίου και το Θριάσιο νοσοκομείο στο Πολυδύναμο Εμβολιαστικό Κέντρο Περιστερίου.

Την Παρασκευή μεσημέρι, 18/06/21, δόθηκαν εντολές αγνοώντας τα προγράμματα εφημεριών των συναδέλφων, τις ανάγκες των δομών από τις οποίες μετακινούνται, ακόμη και την ίδια τη νομοθεσία που ειδικά για τους εμβολιασμούς προβλέπει άλλη διαδικασία. Το ίδιο είχε συμβεί και το Πάσχα με αιφνιδιαστικές μετακινήσεις γιατρών από το Κέντρο Υγείας Περιστερίου 1 και από μονάδες ΠΦΥ του Πειραιά προς το Πολυδύναμο Εμβολιαστικό Κέντρο Περιστερίου την οποία επίσης είχαμε καταγγείλει ως ΕΙΝΑΠ.

Η ΕΙΝΑΠ έχει κατ’ επανάληψη καταγγείλει τέτοιες ενέργειες που αποπνέουν αυταρχισμό και ανευθυνότητα των διοικήσεων.  Οι ενέργειες αυτές αποτυπώνουν με ξεκάθαρο τρόπο τις ελλείψεις προσωπικού και  την ανάγκη για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών.

Απαιτούμε να ανακληθούν άμεσα όλες οι μετακινήσεις και να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.