Προς τη Διοίκηση της 1ης ΥΠε για τη Συνταγογράφηση στα ΤΕΠ 19/03/21

 

ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ 1ης Υ.ΠΕ.

 

 Κοινοποίηση

: Υπουργό Υγείας

: Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας

: Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Υγείας

: Διοικητής 2ης Υ.Πε.

: Διοικητές Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά

: ΙΣΑ

: ΙΣΠ

: ΟΕΝΓE

: 3μελείς, 5μελείς επιτροπές ΕΙΝΑΠ

: ΜΜΕ

 

Αθήνα, 19/03/21

 

 

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει τη Διοίκηση του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» και τονίζει ότι λόγω της αποσάθρωσης της ΠΦΥ πολλές φορές στη γενική εφημερία στα ΤΕΠ υπάρχουν ασθενείς οι οποίοι κανονικά θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται στην ΠΦΥ και υπάρχει μεγάλη δυσκολία από τους εφημερεύοντες γιατρούς να τους κάνουν την αναγκαία εξωτερική συνταγογράφηση που θα έπρεπε να γένεται σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Γι’ αυτό κάνουμε έκκληση στους ασθενείς αυτούς να κατανοήσουν το φόρτο και μετά την εξέταση στο ΤΕΠ να απευθύνονται, αν γίνεται στην ΠΦΥ για τη συσταθείσα συνταγογράφηση.

Πολύ περισσότερο δε, εξακολουθούμε να θεωρούμε ότι είναι τελείως απαράδεκτο Διοικήσεις νοσοκομείων να θέλουν την ώρα της γενικής εφημερίας συνταγογράφηση παραπεμπτικών παρακλινικών εξετάσεων που γίνονται επειγόντως μέσα στο ίδιο νοσοκομείο την ώρα της εφημερίας μέσω ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ΗΔΙΚΑ.

Αυτό, εκτός από εξοντωτικό για τους εφημερεύοντες γιατρούς είναι αντιδεοντολογικό και παράνομο και πρέπει επιτέλους να κοπεί με το μαχαίρι.