Προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου Αττικόν για του Προκάτ Κοιτώνες 20/11/20

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΤΤΙΚΟΝ»

 

Κοινοποίηση : 5μελής επιτροπή ΕΙΝΑΠ νοσοκομείου Αττικόν

                                    : Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Ατιτκόν

Αθήνα, 20/11/20

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ συντάσσεται με το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Αττικόν και εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του  στην πρόθεση της διοίκησης του νοσοκομείου για την στέγαση των κοιτώνων των εφημερευόντων ιατρών σε ΠΡΟΚΑΤ δωμάτια στον περιβάλλοντα εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου. 

Είναι ευνόητο  ότι οι κοιτώνες θα πρέπει να βρίσκονται εντός του βασικού κτιρίου του νοσοκομείου ή σε κτίριο που συνδέεται άμεσα με το βασικό κτίριο ώστε οι εφημερεύοντες ιατροί να έχουν γρήγορη πρόσβαση στους νοσηλευόμενους ασθενείς στις κλινικές και τα τμήματα του νοσοκομείου. 

Θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για διαμόρφωση των κοιτώνων σε χώρους του βασικού κτιρίου του νοσοκομείου. Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό θα πρέπει να σχεδιαστεί η κατασκευή παράπλευρου κτιρίου συνδεόμενο άμεσα με το βασικό κτίριο, σύμφωνα με υπάρχουσα ήδη πρόταση της τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου.

Οι συνθήκες εφημέρευσης σε προκατ κτίρια είναι ανθυγιεινές και εξευτελιστικές για συναδέλφους που περνάνε πάνω από τη μισή ζωή τους μέσα στο χώρο του νοσοκομείου.