Προς τον Υπουργό Υγείας για το Σχέδιο Πλήρους Κατάργησης της Αποκλειστικής Απασχόλησης των Νοσοκομειακών Γιατρών και της Πλήρους Ιδιωτικοποίησης και Εμπορευματοποίησης του ΕΣΥ σε Βάρος των Ασθενών με Πρόσχημα την Πανδημία από τον ΠΙΣ 13/11/20

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ

ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ

Κοινοποίηση

: Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Υγείας

: Διοικητές Υ.Πε.

: Διοικητές Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά

: ΙΣΑ

: ΙΣΠ

: ΟΕΝΓE

: 3μελείς, 5μελείς επιτροπές ΕΙΝΑΠ

: ΜΜΕ

Αθήνα, 13/11/2020

 

Κύριε Υπουργέ,

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει το προεδρείο του ΠΙΣ που σπεύδει να διαλύσει και τις τελευταίες αμφιβολίες για το σχέδιο πλήρους κατάργησης της αποκλειστικής απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών και της πλήρους ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του ΕΣΥ σε βάρος των ασθενών με πρόσχημα την πανδημία.

Συγκεκριμένα με τις «προτάσεις» που υπέβαλλε το προεδρείο του ΠΙΣ ούτε λίγο ούτε πολύ απαιτεί:

  • Προκλητικά προνόμια για τους ιδιώτες γιατρούς που θέλει άλλη μια φορά η κυβέρνηση να φέρει με μπλοκάκια στα δημόσια νοσοκομεία (τουλάχιστον 3.000€ καθαρή μηνιαία αποζημίωση, κατοχύρωση ταυτόχρονης διατήρησης ιδιωτικού ιατρείου και ταυτόχρονης συνεργασίας με ιδιωτικές κλινικές, πενταπλάσια μοριοδότηση για θέση επιμελητή ΕΣΥ).
  • Πρόσθετα προνόμια και σε άλλους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα, επί λέξη «αγορά υπηρεσιών» από αυτούς με κρατικό χρήμα.
  • Επαναφορά όσων πρώην γιατρών ΙΚΑ είχαν επιλέξει το ιδιωτικό επάγγελμα με διατήρηση του προνομίου ιδιωτικού επαγγέλματος.
  • Επαναφορά και όσων είχαν συνταξιοδοτηθεί το 2019.

Επιβεβαιώνεται δηλαδή το γενικό κυβερνητικό σχέδιο του οποίου τοπροεδρείο του ΠΙΣ είναι ο «προπομπός». Αντίθετα η κυβέρνηση τόσους μήνες δεν έχει εισακούσει τις προτάσεις των νοσοκομειακών γιατρών (προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία με επείγουσες
διαδικασίες, μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών, αύξηση κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ, χρηματοδότηση των νοσοκομείων κλπ.)

Με τις προτάσεις του ΠΙΣ παρεμποδίζεται η πρόσβαση του πληθυσμού σε πραγματικά δωρεάν δημόσια περίθαλψη μέσα στην περίοδο της πανδημίας, μία περίοδο που οι νοσοκομειακοί γιατροί αγωνίζονται σε δύσκολες συνθήκες για να ξεπεραστεί ο επιθετικός και μολυσματικός ιός SARS- CoV-2, ενώ άλλοι κάνουν προτάσεις από τα εξοχικά τους και τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Κύριε Υπουργέ,

Ζητάμε την άμεση απάντησή σας στις προτάσεις του προεδρείου του ΠΙΣ που αφορούν το μέλλον των νοσοκομειακών γιατρών. Πιστεύαμε ότι εσείς θα είχατε ζητήσει από τους νοσοκομειακούς γιατρούς που χειροκροτούσατε και επαινούσατε μέχρι τώρα, τις δικές τους προτάσεις σε θέματα που τους αφορούν.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ανήκουν στις Ενώσεις και την Ομοσπονδία και θα μπορούσαν να σας ενημερώσουν. Λυπόμαστε που αφήσατε την κατάσταση να εξελιχθεί έτσι!

Δε θα δεχθούμε άλλη κοροϊδία. Θα γίνουν συνελεύσεις στα νοσοκομεία και μια τελική Γενική Συνέλευση όλων των νοσοκομείων του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Τέλος τα παλαμάκια! Θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, έχοντας αποδείξει μέχρι τώρα ότι μπορούμε, βρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή και αντιμετωπίζοντας την πανδημία ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!