Προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας για τις Μετακινήσεις Γιατρών απο Νοσοκομεία της Αττικής στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Σωτηρία 08/10/20

ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

 

Κοινοποίηση : Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια

  : Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη

  : Διοικητές 1ης & 2ης Υ.Πε.
  : ΙΣΑ

  : ΙΣΠ

  : ΟΕΝΓE

  : 3μελείς, 5μελείς επιτροπές ΕΙΝΑΠ

Αθήνα, 08/10/20

 

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ μετά το έγγραφο του Γ.Γ του υπ. Υγείας για μετακινήσεις των γιατρών από τα νοσοκομεία της Αττικής στην καινούρια ΜΕΘ του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ έχουμε να πούμε τα εξής:

Βεβαίως χρειαζόμαστε αύξηση των κρεβατιών ΜΕΘ, αλλά η στελέχωσή τους θα πρέπει να γίνει με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και γρήγορες διαδικασίες.

Κύριε Γενικέ,

  • Είναι απαράδεκτο με ενέργειες της τελευταίας στιγμής να προσπαθείται η κάλυψη ελλείψεων ιατρικού προσωπικού για το λόγο ότι στην πραγματικότητα οι αναγκαίες προσλήψεις δεν έχουν γίνει.

  • Είναι απαράδεκτο να μετακινούνται για κάλυψη αναγκών ΜΕΘ γιατροί πολλοί από τους οποίους δεν έχουν εμπειρία στην εντατική θεραπεία.

  • Είναι απαράδεκτο με τις αναγκαστικές αυτές μετακινήσεις να διαλύονται κυριολεκτικά κρίσιμα τμήματα μεγάλων νοσοκομείων (όπως π.χ. οι παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου ΕΕΣ, αλλά και άλλα τμήματα άλλων νοσοκομείων).

Οι γιατροί δεν είναι «αντικείμενα» να μετακινούνται από το ένα νοσοκομείο στο άλλο. Έχουν προσωπικότητα, γνώση και επιστημονικότητα και έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό σε όλες τις μάχες στα νοσοκομεία και ιδιαίτερα τώρα, στη μάχη με τον Covid 19.

Γι’ αυτό η απόφαση αυτή θα πρέπει άμεσα να ανακληθεί και να προχωρήσετε σε γρήγορες διαδικασίες με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Υπενθυμίζουμε ότι ως ΕΙΝΑΠ ήδη από το Μάρτιο του 2020 έχουμε ζητήσει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού με ΠΝΠ κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων.