Προς τη Διοίκηση της 2ης ΥΠε για τη Διόρθωση Σύμβασης Επικουρικής Γιατρού 24/06/20

ΠΡΟΣ ΤH ΔΙΟΙΚΗΣH ΤΗΣ 2ης Υ.Πε.

 

 

Κοινοποίηση : Διοίκηση Νοσοκομείου Νίκαιας

   : ΙΣΑ

                        : ΙΣΠ

                        : ΟΕΝΓE

 

Αθήνα, 24/09/20

 

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠκαταγγέλλειτη στάση της διοίκησης της 2ης Υ.Πε. και του Νοσοκομείου Νίκαιας απέναντι σε συνάδελφο επικουρική ψυχίατρο, η οποία διεκδικεί να διορθωθεί η σύμβαση της και να γίνει τριετής, όπως αρχικά είχε προκηρυχθεί.

Η συνάδελφος διορίστηκε σε θέση επικουρικού ψυχιάτρου το Μάιο του 2019, σε θέση τριετούς διάρκειας. Όταν κλήθηκε να υπογράψει τη σύμβαση διαπίστωσε ότι ήταν μονοετής! Μετά από ερώτημά της, οι αρμόδιοι της 2ης Υ.Πε. τη διαβεβαίωσαν ότι έχει γίνει λάθος και η σύμβαση θα διορθωθεί. Την ίδια απάντηση έπαιρνε όλο το χρόνο, σε αλλεπάλληλα ερωτήματα, μέχρι που 2 μέρες πριν λήξει η σύμβαση της προτάθηκε να υπογράψει 4μηνη παράταση μέσω ΠΝΠ, για να κερδίσει δήθεν χρόνο και να προλάβει να διορθωθεί η σύμβαση της!

Αντί για αυτό οι υπεύθυνοι της Υ.Πε. και του τμήματος προσωπικού του Νοσοκομείου Νίκαιας προσπάθησαν να ρίξουν την ευθύνη στη συνάδελφο, κατηγορώντας την ότι δεν έκανε εγκαίρως κινήσεις για να ζητήσει τροποποίηση της σύμβασης και γιατί υπέγραψε παράταση μέσω ΠΝΠ! Είχαν μάλιστα το θράσος να πουν στη συνάδελφο ότι αν γίνει τροποποίηση της σύμβασης θα αναγκαστεί να επιστρέψει τους μισθούς που πήρε κατά τη διάρκεια της 4μηνης παράτασης!

Απαιτούμε από τη διοίκηση της 2ης Υ.Πε. να τηρήσει τη δέσμευση της και να διορθώσει άμεσα τη σύμβαση της συναδέλφου!