Προς τον Υπουργό Υγείας για την Απαράδεκτη Συμπεριφορά της Υποδιοικήτριας του ΓΝ Δυτικής Αττικής "ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ" 17/009/20

Π ΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ & ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

 

Κοινοποίηση : Διοίκηση 1ης και 2ης Υ.Πε.

: Διοίκηση Αγ. Βαρβάρα

: Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Αγ. Βαρβάρα

: Αναπληρωτής Διοικητής Νοσοκομείου Νίκαιας

: Ιατρικό προσωπικό Αγ. Βαρβάρα

: ΙΣΑ

                     : ΙΣΠ

                     : ΟΕΝΓE

                     : 3μελείς, 5μελείς επιτροπές ΕΙΝΑΠ

                     : ΜΜΕ

Αθήνα, 17/09/20

 

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη και άκρως καταχρηστική την συμπεριφορά της υποδιοικήτριας του ΓΝ Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» κ. Βρύνα προς τους ιατρούς του νοσοκομείου.

Η κ. Βρύνα, χωρίς δικαιοδοσία, χωρίς γνώση του αντικειμένου, αλλά και χωρίς επίγνωση,   παρεμβαίνει συνεχώς και με αυταρχικό τρόπο σε θέματα που αφορούν αποκλειστικά την Ιατρική Υπηρεσία ενώ φέρεται απαξιωτικά και υποτιμητικά στους ιατρούς!!!

Ταυτόχρονα, όχι μόνο αρνήθηκε να προωθήσει σχετικό έγγραφο διαμαρτυρίας των συναδέλφων προς την 2η Υ.Πε., αλλά τους κάλεσε σε συγκέντρωση και τους επέπληξε χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι γιατροί εγνωσμένου κύρους με δεκάδες χρόνια προσφοράς στο νοσοκομείο.  

Η διοίκηση ενός νοσοκομείου θα πρέπει να είναι γνώστης των προβλημάτων και της άμεσης επίλυσής τους και όχι να καταστρέφει τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Η 2η Υ.Πε. και ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου «Νίκαιας», στο οποίο υπάγεται η «Αγία Βαρβάρα», είναι γνώστες των γεγονότων και θα πρέπει να πάρουν θέση για τα όσα συμβαίνουν εκεί, διαφορετικά αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη της κάκιστης λειτουργίας του νοσοκομείου.

Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αποσύρει την κ. Βρύνα από αυτόν το ρόλο. Είναι προφανές ότι η προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά προς τους επιστήμονες ενός νοσοκομείου, οι συνεχείς απειλές για ΕΔΕ με το παραμικρό και οι συνεχείς παρεμβάσεις στο ιατρικό έργο δημιουργούν κλίμα που δεν βοηθάει την σωστή λειτουργία του εν λόγω νοσοκομείου.