Προς τον Διοικητή του ΓΟΝΚ για τη μη Πληρωμή Επικουρικών Γιατρών 23/07/20

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΓΟΝΚ «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» κ. Τσουρούλα

Κοινοποίηση   :Διοικητές 1ης και 2ης ΥΠΕ

       :Διοικητές Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά

       :3μελείς, 5μελείς επιτροπές ΕΙΝΑΠ

                 :ΟΕΝΓΕ

Αθήνα, 23/07/20

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει το γεγονός πως οι 4 (τέσσερεις) επικουρικοί γιατροί του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς (ΓΟΝΚ «Άγιοι Ανάργυροι») που προσλήφθηκαν Απρίλιο και Μάϊο 2020 έχουν πληρωθεί ως τώρα μόνο για έναν (1) μήνα τακτικές αποδοχές και εφημερίες ενώ τους οφείλονται οι μισθοί των άλλων τριών μηνών.

Υπενθυμίζουμε πως όλες οι προσλήψεις επικουρικών γιατρών που έγιναν από μέσα Μαρτίου και μετά έχουν ενταχθεί με μονομερή κυβερνητική απόφαση σε πρόγραμμα ΠΔΕ – ΕΣΠΑ με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στην μισθοδοσία.

Το διάστημα 10 – 15 Ιουνίου σε νοσοκομεία χρειάστηκε να γίνουν αγωνιστικές παρεμβάσεις από τους ίδιους τους συναδέλφους και από εκπροσώπους της ΕΙΝΑΠ για να καταβληθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες μηνός Απριλίου. Όμως τώρα αποδεικνύεται πως το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τις εφημερίες αλλά και τις τακτικές αποδοχές.

Επισημαίνουμε στο διοικητή του ΓΟΝΚ και σε όλους τους διοικητές των νοσοκομείων πως ως άμεσοι εργοδότες έχουν σοβαρότατες ποινικές και αστικές ευθύνες γιατί ο εξαναγκασμός σε απλήρωτη εργασία είναι παράνομη πράξη.

Απαιτούμε :

  • Να λυθεί άμεσα το συγκεκριμένο θέμα στο ΓΟΝΚ.
  • Να ενταχθούν οι επικουρικοί γιατροί στην κανονική μισθοδοσία των νοσοκομείων όσον αφορά τις τακτικές αποδοχές και τις εφημερίες.
  • Να υλοποιηθεί η από αρχές Μαρτίου δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού για μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών.