Δελτίο Τύπου ΕΙΝΑΠ για τον Διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας 04/07/19

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίηση

: Υπουργό Υγείας

: Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας

: Διοικητές 1ης και 2ης Υ.Πε.

: Διοικητές Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά

: ΠΙΣ

: ΙΣΑ

: ΙΣΠ

: ΟΕΝΓE

: 3μελείς, 5μελείς επιτροπές ΕΙΝΑΠ

Αθήνα, 04/07/19

Εδώ και πάνω από ένα μήνα η ΕΙΝΑΠ είχε ζητήσει την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Νίκαιας επειδή με απαράδεκτο δελτίο τύπου του στις 22/05/19, είχε πρακτικά αθωώσει τους δράστες εγκληματικής επίθεσης ενάντια σε εφημερεύοντα ειδικευόμενο γιατρό και είχε κατηγορήσει για «αντικοινωνική συμπεριφορά» τους γιατρούς του νοσοκομείου και την ένωση. Δυστυχώς δεν υπήρξε ανταπόκριση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος διοικητής να συνεχίσει να ασχημονεί.

 

Στις 26/06/19, τρεις μέρες πριν τον θάνατο της άτυχης Γκαγιανέ Κασαρτζιάν, με έγγραφό του είχε κηρύξει με οφθαλμοφανώς παράνομο τρόπο, όχι απλά «κοινωνικό αυτοματισμό» αλλά κυριολεκτικά κοινωνικό κανιβαλισμό εξουσιοδοτώντας τις νόμιμες αποκλειστικές να κυνηγούν τις «παράνομες». Στην συνέχεια πριν από λίγες μέρες άσκησε πειθαρχική δίωξη ενάντια σε εργαζόμενο του νοσοκομείου, ο οποίος στον προσωπικό του λογαριασμό facebook απλά ασκεί κριτική σε συγκεκριμένες αποφάσεις του διοικητή. Να σημειωθεί εδώ δε ότι ο συγκεκριμένος διοικητής εξακολουθεί να συμπεριφέρεται στον δημόσιό του λόγο σε δελτία τύπου και σε κοινωνικά δίκτυα, όπως το facebook,ως χυδαίος κομματικός προπαγανδιστής φτηνής προεκλογικής προπαγάνδας και όχι ως διοικητής δύο μεγάλων δημόσιων νοσοκομείων, υποπίπτοντας έτσι (σύμφωνα με την δική του λογική) ο ίδιος διαρκώς σε πειθαρχικά παραπτώματα.

Απαιτούμε από τους υπουργούς Υγείας σήμερα να πάρουν επιτέλους θέση προβαίνοντας στις αυτονόητες απαιτούμενες ενέργειες και να σταματήσουν να κρύβονται.