Δελτίο Τύπου ΕΙΝΑΠ για τους Ελεγκτες ΕΟΠΥΥ 23/04/19

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίηση

: Υπουργό Υγείας

: Αναπληρωτή υπουργό Υγείας

: Διοικητές 1ης και 2ης Υ.Πε.

: Διοικητές Νοσοκομείων

: ΟΕΝΓE

: ΙΣΠ

: 3μελείς, 5μελείς επιτροπές ΕΙΝΑΠ

Αθήνα, 23/04/19

Από το Μάιο του 2018 ο υπουργός Υγείας κ. Ξανθός έχει αναγνωρίσει επίσημα το δίκαιο του αιτήματός μας, να σταματήσει ο ορισμός γιατρών δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας ως ελεγκτών του ΕΟΠΥΥ. Αυτή η δυσαρμονία (ένα ελεγχόμενο σώμα να ορίζεται ταυτόχρονα ελεγκτικό του ίδιου του εαυτού του και να επιφορτίζονται με το έργο αυτό οι γιατροί του ΕΣΥ που περιθάλπτουν όλους το προσερχόμενους ασθενείς ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο ασφαλιστικός φορέας) είχε θεσπιστεί υποτίθεται προσωρινά και μόνο για μερικούς μήνες από τη προηγούμενη κυβέρνηση την περίοδο 2012-2013 και παρατύπως παρατείνεται ως σήμερα.
Δυστυχώς και σε αυτό το καθαρά θεσμικό θέμα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξακολουθεί να μην τηρεί τις δεσμεύσεις της.

Η ΕΙΝΑΠ καλύπτει όλους τους γιατρούς μέλη της (δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας) που αρνούνται την παράτυπη επιφόρτισή τους με το ελεγκτικό έργο του ΕΟΠΥΥ.

Ως γιατροί του ΕΣΥ είμαστε πρόθυμοι να υποβαλλόμαστε σε οποιονδήποτε έλεγχο.

Αν ο ΕΟΠΥΥ ή οποιοσδήποτε άλλος φορέας επιθυμεί να κάνει τον οποιοδήποτε έλεγχο όσον αφορά του ασφαλισμένους του, να το κάνει με δικούς του μηχανισμούς.