Δελτίο Τύπου ΕΙΝΑΠ Στάση Εργασίας στις 22/06/18 21/06/18

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίηση

: Διοικητές 1ης και 2ης Υ.Πε.

: Διοικητές Νοσοκομείων

: ΠΙΣ

: ΙΣΑ

: ΙΣΠ

: ΟΕΝΓE

: 3μελείς, 5μελείς επιτροπές ΕΙΝΑΠ

Αθήνα, 21/06/18

Μετά την έκδοση της απόφασης του κλιμακίου προληπτικού ελέγχου δαπανών του Ελεγκτικού Συνεδρίου (που είχε συνεδριάσει στις 12/12/2017 με θέμα τους επικουρικούς γιατρούς) και παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας, διαπιστώνουμε ότι είναι καταδικαστική για τους εργαζόμενους συνάδελφους που στηρίζουν το αποδεκατισμένο ΕΣΥ. Οι συνάδελφοι αυτοί απειλούνται με άμεση απόλυση, άλλωστε οι διοικήσεις των νοσοκομείων έχουν ήδη αρχίσει να τους ενημερώνουν ότι η σύμβασή τους θα καταγγελθεί, αλλά επίσης κινδυνεύουν να μη πληρωθούν τα δεδουλευμένα καθώς πολλοί από αυτούς έχουν να πληρωθούν μήνες.

Αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση αυτή έχει η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, που ενώ γνωρίζανε το περιεχόμενο της απόφασης από εξαμήνου, πεισματικά δεν κάναν τίποτα. Οι επικουρικοί γιατροί, και το υπόλοιπο επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί στο ΕΣΥ αυτή την στιγμή, είναι απαραίτητοι και η μαζική τους έξοδος θα οδηγήσει το σύστημα σε κατάρρευση.

Απαιτούμε:

  • Να μην απολυθεί κανείς επικουρικός (ιατρικό ή βοηθητικό προσωπικό).
  • Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης, για να καλυφτούν οι τεράστιες ανάγκες στα νοσοκομεία.

Συμμετέχουμε μαζικά στη στάση εργασίας την Παρασκευή 22/06/18 από τις 11:00 μέχρι το τέλος του ωραρίου, και στην συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11:30.