Προς τις 3μελείς, 5μελείς Επιτροπές ΕΙΝΑΠ Ενημερωτικό Σημείωμα για Αγωγές 22/05/18

ΠΡΟΣ ΤΙΣ 3ΜΕΛΕΙΣ, 5ΜΕΛΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΝΑΠ & ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

 

Κοινοποίηση

: Γραφεία Μισθοδοσίας

: Διοικητές 1ης και 2ης Υ.Πε.

: Διοικητές Νοσοκομείων

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΑΓΩΓΕΣ

18/05/18

 

Η ΕΙΝΑΠ μετά από ενημέρωση από το νομικό της σύμβουλο, κ. Προυσανίδη, ενημερώνει τους συναδέλφους σχετικά με την άσκηση αγωγών (αφορά όλους τους γιατρούς, ειδικευμένους, ειδικευόμενους, επικουρικούς κ.λπ) ότι:

1. Για την άσκηση ενδίκου μέσου στο όνομα ιατρών, που δεν καταλαμβάνονται, ορθότερα, που αρνητικά καταλαμβάνονται από την 431/2018 απόφαση του ΣτΕ, επισημαίνουμε τα εξής:

α. Δικαιούνται να ασκήσουν αγωγή, όσοι, με οποιονδήποτε τρόπο, δεν προσέφυγαν σε δικαστήρια. Δικαιούνται:

i. οι ιατροί που επιλέχτηκαν και διορίστηκαν σε οργανική θέση τμήματος της ειδικότητάς τους του νοσοκομείου. Η αγωγή των ιατρών της κατηγορίας αυτής κατατίθεται στο Διοικητικό Πρωτοδικείο.

ii. οι ειδικευόμενοι και επικουρικοί ιατροί, η αγωγή των οποίων κατατίθεται στα πολιτικά δικαστήρια, στο Ειρηνοδικείο ή στο Πρωτοδικείο, ανάλογα με το χρηματικό ποσό που αξιώνεται.

β. Κάθε ιατρός να ζητήσει και να λάβει πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών.

γ. Κάθε ιατρός να δώσει το εκκαθαριστικό των αποδοχών του Ιουλίου 2012 και του Ιανουαρίου 2013 ή το πρώτο εκκαθαριστικό που φαίνεται η μείωση των αποδοχών. Εκείνο του Ιουλίου 2012 πιστοποιεί το ύψος των αποδοχών του μέχρι τότε, ενώ εκείνο του Ιανουαρίου 2013 πιστοποιεί το ύψος των αποδοχών του μετά τη μείωσή τους. Το ποσό του υπολοίπου, μετά την αφαίρεση, είναι εκείνο που αξιώνεται.

δ. Κάθε ιατρός να δώσει το εκκαθαριστικό των αποδοχών του (τελευταίου πριν από την εφαρμογή του 2017 του νέου μισθολογίου) και το αμέσως μετά την εφαρμογή του.

ε. Όσον αφορά τις εφημερίες, τα αντίστοιχα της εκκαθάρισης της αποζημίωσής τους – πριν από τη μείωση και μετά τη μείωση, ως και πριν από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου το 2017 και μετά την εφαρμογή του.

στ. Τα ακριβή στοιχεία κάθε ιατρού – όνομα, επίθετο, πατρώνυμο, ΑΦΜ, ειδικότητα, βαθμός, νοσοκομείο που υπηρετεί, τηλέφωνο επικοινωνίας.

Παρακαλούμε να πράξετε τάχιστα, παρακαλώντας την αρμόδια υπηρεσία να σας χορηγήσει το πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών, και προπαντός την εκκαθάριση, δηλαδή τι θα παίρνατε χωρίς τη μείωση ως αποδοχές και ως αποζημίωση εφημεριών.

  • Πριν ξεκινήσετε την διαδικασία, παρακαλώ να έχετε υπόψη σας ότι πρέπει να γίνει αίτηση στην γραμματεία του νοσοκομείου σας με αριθμό πρωτοκόλλου, για βεβαίωση προϋπηρεσίας για δικαστική χρήση και διεκδίκηση αναδρομικών.
  • Όσον αφορά τα εκκαθαριστικά των αποδοχών σας, μπορείτε να τα βρείτε μέσω του site της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και βάζοντας τους κωδικούς του TaxisΕνημέρωση Μισθοδοσίας του Δημοσίου: Αφορά τους εργαζομένους στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α.Προσωποποιημένη πληροφόρηση μισθοδοτούμενων μέσω ΕΑΠ → Εισαγωγή κωδικών Taxisnet. Επίσης στο siteτης ΕΙΝΑΠ μπορείτε να βρείτε τον σύνδεσμο στην αρχική σελίδα.
  • Παρακαλούμε τα γραφεία προσωπικού και τις Διοικήσεις να μας διευκολύνουν σε αυτή τη διαδικασία
  • Παρακαλούνται οι γιατροί να αποστείλουν σε φάκελο τα έγγραφα που αναγράφονται παραπάνω και τα στοιχεία που ζητούνται σε ηλεκτρονική μορφή (email & excel), με ταχυδρομείο ή παραδίδοντας τα στα γραφεία μας και με τη σειρά που αναγράφονται (Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Ειδικότητα, Βαθμός, Νοσοκομείο, ΑΦΜ, Τηλέφωνο), συγκεντρωμένα ανά νοσοκομείο, στο emailτης Ένωσης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , ή στη διεύθυνση Θεμιστοκλέους 34 & Ακαδημίας 2ος όροφος (ΕΙΝΑΠ) το συντομότερο δυνατόν.

Στην αρχική σελίδα του siteμας, www.einap.gr θα βρείτε έτοιμη φόρμα (excel) και το σύνδεσμο που θα σας οδηγήσει στην φόρμα για τα εκκαθαριστικά σας, ώστε να διευκολυνθείτε.