Προς τις 3μελείς, 5μελείς Επιτροπές ΕΙΝΑΠ Σύσταση Επιτροπής Αγώνα από Επικουρικούς του Νοσοκομείου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 06/03/18

ΠΡΟΣ ΤΙΣ 3ΜΕΛΕΙΣ, 5ΜΕΛΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΝΑΠ

 

Κοινοποίηση

: ΠΙΣ

: ΙΣΑ

: ΙΣΠ

: ΟΕΝΓE

 

Αθήνα, 06/03/18

 

Ενημερωθήκαμε από συναδέλφους επικουρικούς ότι στο νοσοκομείο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» στις 21/02/18 συγκροτήθηκε «Επιτροπή αγώνα επικουρικών και συμβασιούχων ΟΑΕΔ».

            Χαιρετίζουμε την προσπάθεια και καλούμε να γίνουν παρόμοιες κινήσεις και σε άλλα νοσοκομεία από εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Αυτό άλλωστε ήταν το ομόφωνο συμπέρασμα που βγήκε από την κοινή σύσκεψη που συγκάλεσαν στο νοσοκομείο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» η ΕΙΝΑΠ μαζί με την ΟΕΝΓΕ και πολλά πρωτοβάθμια σωματεία νοσοκομείων.

            Θυμίζουμε μάλιστα ότι στις 14/03/18 θα γίνει κεντρική κινητοποίηση από τους ίδιους φορείς για να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος με ελαστικές σχέσεις εργασίας και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

            Μελανό σημείο στην προσπάθεια είναι η ενέργεια της προέδρου και μελών του ΔΣ του τοπικού σωματείου να εκδιώξει με απαράδεκτους ισχυρισμούς τους επικουρικούς από τα γραφεία του σωματείου όπου γινόταν η συζήτηση της επιτροπής αγώνα.

            Θεωρούμε πως η απαγόρευση από μέλη ΔΣ σωματείου να χρησιμοποιούν τα γραφεία όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, υπονομεύεικαι τρομοκρατεί τον κοινό αγώνα. Καταγγέλλουμε τέτοιες ενέργειες.

            Οι εργαζόμενοι δεν πτοήθηκαν, συγκρότησαν την επιτροπή τους, ακόμα και στο προαύλιο του νοσοκομείου.

            Καλούμε τους συναδέλφους και σε άλλα νοσοκομεία σε συγκρότηση παρόμοιων επιτροπών.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ                                     ΗΛΙΑΣ ΣΙΩΡΑΣ

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΡΑΧΑΤΗΣ