Δελτίο Τύπου ΕΙΝΑΠ Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας 02/02/18

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κοινοποίηση

: Διοικητές 1ης και 2ης Υ.Πε.

 

: Διοικητές Νοσοκομείων

: ΠΙΣ

: ΙΣΑ

: ΙΣΠ

: ΟΕΝΓΕ

: 3μελείς, 5μελείς Επιτροπές ΕΙΝΑΠ

 

 

Αθήνα, 02/02/18

 

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ μετά την απεργία στις 31/01/18 πραγματοποίησε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Από πλευράς του Υπουργού υπήρξε δέσμευση ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την πληρωμή ή την απόλυση των επικουρικών γιατρών που η θητεία τους θα λήξει στις 31/12/18.

Εκτίμηση της ΕΙΝΑΠ είναι, και μετά τη συνάντηση μας με το Ελεγκτικό Συνέδριο, ότι προβλήματα θα αρχίσουν να δημιουργούνται πάλι, όχι μόνο με την πληρωμή, αλλά πάνω απ’ όλα με την οριστική απόλυση μετά από 11 μήνες των 2.900 επικουρικών που υπηρετούν σε όλη την Ελλάδα, δεδομένου ότι παρά τις υποσχέσεις οι προσλήψεις μόνιμων γιατρών γίνονται με το σταγονόμετρο. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και θα γίνει ακόμα δυσκολότερη.

Στη συνέχεια μας ενημέρωσε ότι θα προκηρυχθούν στο πρώτο εξάμηνο του 2018, 1.500 μόνιμες θέσεις γιατρών επιμελητών β΄, βάσει των κριτηρίων που θέτει η καινούργια υπουργική απόφαση, καθώς επίσης δέχτηκε πολλές προτάσεις της ΕΙΝΑΠ για αλλαγές στα κριτήρια για τις κρίσεις των γιατρών.

Θέλουμε να πληροφορήσουμε τους συναδέλφους ότι προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε τα κριτήρια, αυτά που έχουν ανακοινωθεί από τον Υπουργό, ούτως ώστε να βοηθήσουμε τους νέους γιατρούς να προσληφθούν σε μόνιμες θέσεις.

Στόχος μας, είναι η πρόσληψη όλων των επικουρικών γιατρών και της λίστας, και αυτών που βρίσκονται ήδη με θητεία, διότι οι κενές οργανικές θέσεις είναι πάνω από 6.500 και τα νοσοκομεία μας σε λίγο καιρό θα είναι κενά από ιατρικό επιστημονικό προσωπικό.

Η ΕΙΝΑΠ θωρεί ότι μόνο ο μαζικός αγώνας με όλους τους υγειονομικούς, τους λοιπούς εργαζόμενους και συνταξιούχους μπορεί να σώσει ριζική λύση στο πρόβλημα.

 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ                                     ΗΛΙΑΣ ΣΙΩΡΑΣ

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΡΑΧΑΤΗΣ