Δελτίο Τύπου ΕΙΝΑΠ Ενημέρωση από την Συνάντηση με τον Υπουργό στις 23/11/17 28/11/17

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίηση

: Διοικητές 1ης και 2ης Υ.Πε.

 

: Διοικητές Νοσοκομείων

: ΠΙΣ

: ΙΣΑ

: ΙΣΠ

: ΟΕΝΓΕ

: 3μελείς, 5μελείς Επιτροπές ΕΙΝΑΠ

Αθήνα, 28/11/17

 

Στις 23/11/17 η ΕΙΝΑΠ είχε προκηρύξει στάση εργασίας με θέμα τους επικουρικούς γιατρούς.

            Ακολούθησε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας όπου ετέθη το θέμα των επικουρικών γιατρών, ζητώντας να δοθεί λύση για τα εξής προβλήματα:

 

  1. Πληρωμές επικουρικών σε νοσοκομεία μετά από την αρνητική στάση των επιτρόπων.
  2. Ενημέρωση για το θέμα των επικουρικών γιατρών που οι συμβάσεις του λήγουν από 01/01/18.

Ο Υπουργός μας απάντησε ότι:

 

  1. Προσπαθεί κεντρικά με το ελεγκτικό συνέδριο να λυθεί το θέμα των πληρωμών, χωρίς να γνωρίζει πότε αυτό θα συνεδριάσει, ποια τελική απόφαση θα πάρει, και μιλώντας τηλεφωνικά με τους παρέδρους.
  2. Η απάντηση του για τους επικουρικούς που λήγουν οι συμβάσεις τους ήταν ότι δεν θα γίνει παράταση και θα αποχωρήσουν, εκτός εάν δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος και με βασική προϋπόθεση ότι τα νοσοκομεία θα έχουν χρήματα από ίδια έσοδα για να καλύψουν τις ανάγκες μισθοδοσίας, πράγμα που σημαίνει ότι η ομηρία των επικουρικών γιατρών διαιωνίζεται και χειροτερεύει.

 

Οι επικουρικοί ιατροί συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μετά από αντίστοιχες αποφάσεις του υπουργείου Υγείας. Η μη καταβολή δεδουλευμένων αποτελεί ενέργεια απαξίωσης των νοσοκομειακών γιατρών και την ευθύνη φέρει η πολιτική ηγεσία. Βασικό μας αίτημα είναι να μην απολυθεί κανείς επικουρικός.

 

Θα σταθούμε δίπλα στους συναδέλφους με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αλλά και υποστηρίζοντας την προσωπική και επαγγελματική αξιοπρέπεια των ιατρών με κάθε νόμιμο μέσο.

 

Καλούμε τις 3μελείς και 5μελείς επιτροπές της ΕΙΝΑΠ να οργανώσουν Γενικές Συνελεύσεις στα νοσοκομεία τους. Μέλη του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ θα παραστούν σε όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά ώστε να ενημερώσουν τους συναδέλφους.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ                                     ΗΛΙΑΣ ΣΙΩΡΑΣ

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΡΑΧΑΤΗΣ