Κοινή Δήλωση Των Προέδρων της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ σε Απάντηση του Κείμενου Μαρουδιά 30/06/14

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

Ο κ. Μαρουδιάς απέστειλε πριν λίγες μέρες ηλεκτρονικό μήνυμα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Γρηγοράκο (επισυνάπτεται).

Δικαίωμά του να επικοινωνεί ιδιωτικά με όποιον επιθυμεί και να εκφράζεται όπως του ταιριάζει.

Δυστυχώς ο κ. Μαρουδιάς δεν έμεινε στο επίπεδο μιας ιδιωτικής επικοινωνίας. Προώθησε το μήνυμά του σε δεκάδες αποδέκτες, ακόμη και δημοσιογράφους, μετατρέποντας μιαν ιδιωτική επικοινωνία σε δημόσια τοποθέτηση.

Ως γνωστόν, ο εν λόγω κύριος δεν εκπροσωπεί κανέναν πέραν του εαυτού του και των έξι που αναφέρει στην αρχή του μηνύματος. Για λογαριασμό αυτής της παρέας μιλά για απογευματινά χειρουργεία στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, αν και γνωρίζει πως ο ΠΙΣ, η ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ έχουν σαφέστατα αρνητική τοποθέτηση. Για λογαριασμό αυτής της παρέας ζητά να κουβαλούν ιδιώτες στα χειρουργεία των Νοσοκομείων, πράγμα που ήδη πράττουν ορισμένοι, με αποτέλεσμα να έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη. Τέλος, για δικούς του ιδιοτελείς σκοπούς ζητά ο κ. Μαρουδιάς να καταργηθούν οι ΩΡΛ κλινικές στα άλλα Νοσοκομεία του ΕΣΥ και να ενσωματωθούν στη δική του!

Ως να μην αρκούσαν τα παραπάνω ο κ. Μαρουδιάς συμπεριφέρεται με τρόπο άθλιο και προσβλητικό απέναντι στους υπογράφοντες. Όχι μόνον μας αναφέρει απαξιωτικά στο μήνυμά του, αλλά μας αποδίδει και τη μομφή πως είμαστε «βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στο παράνομο χρήμα».

Ως πρόεδροι της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ, συλλογικών οργάνων που εκπροσωπούν χιλιάδες νοσοκομειακών γιατρών, καλούμε δημοσίως τον κ. Μαρουδιά να ανακαλέσει ρητά και το αργότερο σε μία εβδομάδα όλους τους δυσφημιστικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό μας. Απαιτούμε να το πράξει στους αποδέκτες του αρχικού του μηνύματος και να το κοινοποιήσει στην ΕΙΝΑΠ, την ΟΕΝΓΕ και τον ΠΙΣ.

Εάν αποφύγει να το πράξει ή μετέλθει τεχνάσματα και δικαιολογίες, τον διαβεβαιώνουμε πως χωρίς δεύτερη προειδοποίηση θα προβούμε στις νόμιμες ενέργειες.

Αθήνα, 28 Ιουνίου 2014

ΠΑΓΩΝΗ ΜΑΤΙΝΑ, Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ

ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Πρόεδρος ΟΕΝΓΕ