Προς τις 3μελείς, 5μελείς Επιτροπές ΕΙΝΑΠ Καταγγελία για την Συμπεριφορά του Διοικητή του Νοσοκομείου "ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ" 13/06/17

ΠΡΟΣ ΤΙΣ 3ΜΕΛΕΙΣ, 5ΜΕΛΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΝΑΠ

 

Κοινοποίηση

: ΜΜΕ (υγειονομικοί συντάκτες)

 

Αθήνα, 13/06/17

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει τον διοικητή του νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», που έφερε σε κινητοποίηση του σωματείου εργαζομένων την αστυνομία και τραμπούκισε λεκτικά και σωματικά συνδικαλιστές του σωματείου και τους εργαζόμενους!

 

            Η Διοίκηση, με την ανοχή - κάλυψη του υπουργείου Υγείας, οδήγησε σε μαζικές απολύσεις τους εργαζόμενους στη καθαριότητα. Με παράτυπη και έωλη διαδικασία, όπως μας έχει συνηθίσει, και με απίστευτη αναλγησία και αυταρχισμό, προχωράει την διαδικασία του ΑΣΕΠ με αποκορύφωμα τον τραμπουκισμό 50 εργαζομένων και μέρους του ΔΣ στις 31/05/17, στην έκτακτη κινητοποίηση που κάλεσε το σωματείο για να σταματήσει την κλήρωση των επιλαχόντων-ισοβαθμούντων του διαγωνισμού.

           

Ο διοικητής, όπως έκανε και με τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης των μορίων, πήγε αιφνιδιαστικά - κρυφά να κάνει την κλήρωση και απάντησε στην κινητοποίηση του σωματείου με τραμπουκισμούς, απειλές, προσβολές και σωματική βία, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να φέρει την αστυνομία μέσα στο αμφιθέατρο και το προαύλιο του νοσοκομείου, παραπέμποντας σε τακτικές άλλων εποχών! Έφτασε στο σημείο να στείλει στα ΜΜΕ φωτογραφία του προεδρείου του συλλόγου εργαζομένων, στοχοποιόντας με τον πλέον αντιδημοκρατικό τρόπο εκλεγμένους συνδικαλιστές. Η διαδικασία αναβλήθηκε προσωρινά και τελικά η κλήρωση έγινε κρυφά την Τρίτη 06/06/17 και ώρα 5μμ στο ΚΗΝ!

 

Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν στα σωματεία.

  1. Καμία απόλυση στα νοσοκομεία
  2. Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ                                                                               ΗΛΙΑΣ ΣΙΩΡΑΣ

 

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΡΑΧΑΤΗΣ