Προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου ΠΑΤΗΣΙΩΝ-ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ για την Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου ΠΑΤΗΣΙΩΝ 07/11/16

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΗΣΙΩΝ – ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ

Κοινοποίηση: Υπουργό Υγείας, κ. Α. Ξανθό

                        : Αναπληρωτή υπ. Υγείας, κ. Πολάκη                                             

                        : ΙΣΑ

                        : ΙΣΠ

                        : ΟΕΝΓΕ

                        : 3μελείς, 5μελείς Επιτροπές ΕΙΝΑΠ            

                        : ΜΜΕ (υγειονομικοί συντάκτες)

 

Αθήνα, 7/11/16

Πριν το νοσοκομείο των ΠΑΤΗΣΙΩΝ κλείσει (2013) η οφθαλμολογική κλινική εφημέρευε κάθε 4 ημέρες, είχε 10 χειρουργικά τραπέζια ανά εβδομάδα και 13 κλίνες νοσηλείας. Μετά το κλείσιμο τα εξωτερικά ιατρεία παρέμειναν στο ΠΑΤΗΣΙΩΝ, αλλά τα χειρουργεία γίνονται πλέον στο ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ.

            Το αίτημα του νοσοκομειακού κινήματος για πλήρη επαναλειτουργία του νοσοκομείου όχι μόνο δεν εισακούστηκε, αλλά τώρα αποφασίστηκε μέχρι 31/12/16 η πλήρης εκκένωσή του.

 

            Το κύριο ενδιαφέρον της Πολιτείας τώρα στρέφεται στη γρήγορη μετακόμιση αυτή, χωρίς να εξασφαλίζουν τις συνθήκες ομαλής λειτουργίας της κλινικής που συρρικνώνεται δραματικά, ούτε της μεταφοράς των οφθαλμολογικών ιατρείων και του υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμού τους στους κατάλληλους χώρους.

 

            Το αίτημα των γιατρών της κλινικής να συμμετέχει το τμήμα στο πρόγραμμα γενικής εφημερίας του λεκανοπεδίου με οφθαλμολογικό ιατρείο στο ΤΕΠ, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει αποδεκτό.

 

            Ζητάμε:

Να λειτουργήσει ξανά με μόνιμο προσωπικό, τις κλίνες που λειτουργούσε στο παρελθόν, τη συμμετοχή του στην εφημερία του λεκανοπεδίου η οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου ΠΑΤΗΣΙΩΝ – ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ.

           

Ζητάμε την πλήρη επαναλειτουργία του νοσοκομείου ΠΑΤΗΣΙΩΝ.

 

            Τέλος, επισημαίνουμε ότι η Διοίκηση δεν θα πρέπει να φέρεται αυταρχικά στο προσωπικό που αντιμετωπίζει ήδη τόσα προβλήματα.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                        Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ  

 

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ                                                                                                 ΗΛΙΑΣ ΣΙΩΡΑΣ

 

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΡΑΧΑΤΗΣ