Προς τον Υπουργό Υγείας για τιο Ειδικό Μισθολόγιο 25/08/16

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

κ. ΑΝΔΡΕΑ ΞΑΝΘΟ

 

Αθήνα, 23/8/16

 

Κοινοποίηση: Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Π. Πολάκη

                       : Διοικητές 1ης και 2ης ΥΠε             

                       : Διοικητές Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά

                       : ΠΙΣ

                       : ΙΣΠ

                       : ΟΕΝΓΕ

                       : 3μελείς, 5μελείς Επιτροπές ΕΙΝΑΠ

                       : ΜΜΕ (υγειονομικοί συντάκτες)

 

Αθήνα, 25/8/16

 

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ επανειλημμένα στις συναντήσεις του με τον Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας αναφέρθηκαν στο θέμα του ειδικού μισθολογίου των νοσοκομειακών γιατρών. Έχουμε ήδη κάνει προσφυγή για το θέμα αυτό στο ΣτΕ και περιμένουμε δικάσιμο στις 1/12/16.

 

            Δυστυχώς ούτε τα ειδικά μισθολόγια των νοσοκομειακών γιατρών θα μπορούσας να μείνουν έξω από την επίθεση και την πολιτική της «μείωσης του κόστους» στην υγεία.

 

            Θεωρούμε απαράδεκτη τη θέση της κυβέρνησης να βρει τρόπους και νομοθεσίες να καταργήσει το ειδικό μισθολόγιο σ΄ έναν κλάδο που ήδη έχουν γίνει περικοπές της τάξης του 54,3%.

 

            Καλούμε τις 3μελείς, 5μελείς Επιτροπές της ΕΙΝΑΠ να συγκαλέσουν σε όλα τα νοσοκομεία Γενικές Συνελεύσεις για ενημέρωση των συναδέλφων και να αποφασίσουν κινητοποιήσεις εντός του Σεπτεμβρίου.

 

            Ζητάμε να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες, μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές. Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν πρόκειται να επιτρέψουν τη νέα επίθεση της κυβέρνησης στην ισοπέδωση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και να μην τα βάλουν στο ζύγι της όποιας αξιολόγησης.