Προς τις 3μελείς, 5μελείς Επιτροπές ΕΙΝΑΠ Για την Προκήρυξη Εκλογών ΕΙΝΑΠ 23/02/16

ΠΡΟΣ ΤΙΣ 3ΜΕΛΕΙΣ, 5ΜΕΛΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΝΑΠ

 

Αθήνα, 22/02/16

 

Συνάδελφοι,

Η Γ.Σ. της ΕΙΝΑΠ που συνήλθε την Πέμπτη 11/02/16 στο Αμφιθέατρο του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ, αποφάσισε οι εκλογές της ΕΙΝΑΠ να πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 και πάλι σε όλα τα νοσοκομεία, από τις 7.30 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ.

 

Στη Γ.Σ. εκλέχτηκε 5μελής Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή η οποία θα έχει την ευθύνη και το συντονισμό της διενέργειας των εκλογών. Σε κάθε εκλογικό τμήμα των νοσοκομείων θα υπάρχει η τοπική 3μελής Εφορευτική Επιτροπή –ο δικαστικός και 2 γιατροί μέλη μας-, που θα εποπτεύουν για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας, υπό την επίβλεψη του δικαστικού.

  • Κάθε νοσοκομείο θα αποτελεί ένα εκλογικό τμήμα, που σ’ αυτό θα ψηφίζουν όλοι οι γιατροί του νοσοκομείου, δηλαδή, οι γιατροί ΕΣΥ, οι ειδικευόμενοι γιατροί ΕΣΥ, οι εξειδικευόμενοι, οι επικουρικοί, οι αλλοδαποί υπότροφοι, καθώς και οι γιατροί ΕΣΥ των Κ.Υ. που ανήκαν σ’ αυτό πριν την 1/1/15. Δεν ψηφίζουν οι στρατιωτικοί, οι πανεπιστημιακοί, οι αγροτικοί γιατροί, οι γιατροί ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς και οι διορισμένοι σε διοικήσεις νοσοκομείων ή άλλων δημόσιων Οργανισμών φορέων υγείας. Για την ΕΙΝΑΠ ψηφίζουμε με την ταυτότητά μας, δίπλωμα κ.λπ.
  • Η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνεται σε κάθε εκλογικό τμήμα, όπως και οι τυχόν ενστάσεις, και το εκλογικό υλικό θα συγκεντρώνεται στα γραφεία της ΕΙΝΑΠ, όπου ο δικαστικός μαζί με την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα εκδώσουν τα τελικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα. Ο δικαστικός θα υπογράφει τον αριθμό των σταυρών και τους σταυρούς προτίμησης σε κάθε ψηφοδέλτιο.
  • Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί που υπηρετούν στο νοσοκομείο, καθώς και εκείνοι που υπηρέτησαν το τελευταίο εξάμηνο (6μηνο) πριν από τις εκλογές, προσκομίζοντας μια βεβαίωση από το γραφείο προσωπικού του νοσοκομείου τους, ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο. Το ίδιο ισχύει και για όσους γιατρούς δεν βρίσκονται –για κάποιο λόγο- στους εκλογικούς καταλόγους, ενώ έχουν δικαίωμα ψήφου.
  • Οι γιατροί που είναι αποσπασμένοι ψηφίζουν στο νοσοκομείο αναφοράς τους (εκεί που μισθοδοτούνται) ή στο νοσοκομείο που υπηρετούν, κάνοντας υπεύθυνη δήλωση ότι δεν ψηφίζουν στο άλλο.

Στις 10/03/16 ψηφίζουμε και για την Ομοσπονδία (ΟΕΝΓΕ). Είναι απαραίτητη η προσκόμιση του ασφαλιστικού βιβλιαρίου ή μιας υπεύθυνης δήλωσης ότι δεν έχουν ψηφίσει σε άλλο δευτεροβάθμιο όργανο π.χ. ΠΟΕΔΗΝ. Η μεγαλύτερη συμμετοχή μας στην ψηφοφορία για την ΟΕΝΓΕ θα εξασφαλίσει περισσότερους αντιπροσώπους μας στο 2βάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο και θα ενισχύσει αποφασιστικά την παρέμβασή μας ως ΕΙΝΑΠ στις αποφάσεις της Ομοσπονδίας μας.

 

Ορισμένα νοσοκομεία, που δεν μπορεί ν’ αναπτυχθεί σ’ αυτά εκλογικό τμήμα, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα χρειαστεί να ψηφίσουν σε κάποιο εκλογικό τμήμα, στο πιο κοντινό νοσοκομείο τους.

Αυτά είναι τα:

ΝΝΑ (Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών)                      που ψηφίζει       στο ΝΙΜΤΣ

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ & ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ                           >>       στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ

ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΕΙΟ                                                                   >>                  στο ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ & ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ                                          >>        στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

ΩΝΑΣΕΙΟ                                                                  >>         στο ΤΖΑΝΕΙΟ

251 και 401 ΓΣΝΑ                                        που ψηφίζουν   στη ΣΩΤΗΡΙΑ

ΕΚΑΒ                                                                  που ψηφίζει       στο Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                            >>         στο ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

 

Στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ, στο Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ και στο ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ θα υπάρχουν 2 εκλογικά τμήματα, λόγω του μεγάλου αριθμού των υπηρετούντων γιατρών.

Σταυρώνουμε όσους υποψηφίους επιθυμούμε.

Υποψηφιότητες για το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και εκπροσώπων για την ΟΕΝΓΕ θα υποβάλλονται στα γραφεία της ΕΙΝΑΠ, Θεμιστοκλέους 34 και Ακαδημίας στο 2ο όροφο, μέχρι το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου.

 

Συνάδελφοι,

Γνωρίζοντας ότι το στοίχημα που έχουμε βάλει για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στις εκλογές της 10/03/16 δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς τη δική σας αποφασιστική και καθοριστική συνεργασία, σας ζητάμε να βοηθήσετε όσο μπορείτε, γνωρίζοντας ότι κρατάτε το αύριο της Ένωσής μας στα χέρια σας.

 

Η δύναμη της ΕΙΝΑΠ είναι τα μέλη της και οι Επιτροπές της.

 

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ