Προς τον Υπουργό Υγείας για την Βίαιη Μετακίνηση Γιατρών από το Νοσοκομείο Νίκαιας 05/10/15

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

κ. Α. ΞΑΝΘΟ

Κοινοποίηση: Αναπλ. υπουργό Υγείας, κ. Π. Πολάκη

                     : Διοικητή 2ης ΥΠε, κ. Καρβούνη

                     : Διοικητή νοσοκ. ΝΙΚΑΙΑΣ, κ. Πεταλά

                     : 5μελή Επιτροπή ΕΙΝΑΠ ΝΙΚΑΙΑΣ

                     : Υγειονομικούς συντάκτες (ΜΜΕ)

Αθήνα, 5/10/15

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ για άλλη μια φορά καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά της Διοίκησης της 2ης ΥΠε η οποία συστηματικά όλο το τελευταίο διάστημα αποδυναμώνει τα νοσοκομεία του Πειραιά, με αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών προς νησιά του Αιγαίου.

 

            Έχουμε τονίσει πως οι ανάγκες των νησιών απαιτούν προσλήψεις σε μόνιμες θέσεις και όχι «κινήσεις βιτρίνας» που δεν λύνουν κανένα ουσιαστικό πρόβλημα. Σήμερα μάλιστα, ο Διοικητής της 2ης ΥΠε με έγγραφό του δίνει εντολή για μετακίνηση 2 αναισθησιολόγων από το νοσοκομείο της ΝΙΚΑΙΑΣ προς τη Λήμνο και την Ικαρία, παρά το γεγονός πως έχει προειδοποιηθεί επίσημα από όλους τους αρμόδιους (Συντον. Διευθύντρια Αναισθησιολογικού, Διευθυντή Χειρουργικού Τομέα, Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, αλλά και την ίδια τη Διοίκηση του νοσοκομείου) πως αυτή του η ενέργεια θα σημάνει αυτόματα τη μείωση της χειρουργικής δραστηριότητας του νοσοκομείου, πράγμα που θα έχει σοβαρές συνέπειες στην περίθαλψη των ασθενών του Πειραιά, της Δυτικής Αθήνας αλλά και των ίδιων των νησιών του Αιγαίου, αφού οι ασθενείς από τα νησιά, ούτως ή άλλως, στον Πειραιά διακομίζονται όταν χρειαστούν νοσηλεία.

 

            Καλούμε τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας να ανακαλέσουν άμεσα αυτή την απαράδεκτη απόφαση. Σε διαφορετική περίπτωση, εκτός από πολιτική θα έχουν και προσωπική ευθύνη.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ                                                  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΖΑΝΟΣ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΣΤΑ ΛΙΒΑΔΑΣ