Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την Πλήρωση Οργανικών Θέσεων στην Υγεία 02/09/15

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

κ. ΜΕΛΕΤΙΟ – ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ

Αθήνα, 2/9/15

Κοινοποίηση: Διοικητές 1ης και 2ης Υπε

                       : Διοικητές νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά

         : 3μελείς, 5μελείς Επιτροπές ΕΙΝΑΠ

         : Υγειονομικούς συντάκτες (ΜΜΕ)

 

 

Κύριε Υπουργέ,

Στις 25/8/15 ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Α. Ξανθός, υπέγραψε Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) όπου εγκρίνεται η εκκίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 2.440 κενών οργανικών θέσεων, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων σε φορείς του υπουργείου Υγείας.

 

            Αν λάβουμε υπόψη τις μεγάλες ήδη ελλείψεις που υπήρχαν σε προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία μέχρι το 2011 και ότι την τελευταία 3ετία 2012-2015 αποχώρησαν 5.226 άτομα, τότε είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι οι προσλήψεις αυτές καλύπτουν ένα ελάχιστο κενό και ότι είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσουν τα δημόσια νοσοκομεία.

 

            Η πολιτική των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων για διαρκή περικοπή των δημόσιων δαπανών υγείας έχει οδηγήσει αυτή τη στιγμή σε πλήρη αποστελέχωση τα νοσοκομεία και σε ένα εξουθενωμένο υγειονομικό προσωπικό που έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όριά του.

 

            Η προαναγγελλόμενη περαιτέρω μείωση της επιχορήγησης των νοσοκομείων και η παρέμβαση στα ειδικά μισθολόγια είναι θέματα που θ’ αντιμετωπίσουμε άμεσα και θα θέσουν σε κίνδυνο τόσο το μέλλον του ΕΣΥ όσο και του ιατρικού κόσμου.

 

Καταγγέλλουμε την καταστροφική πολιτική –που επιβεβαιώνεται καθημερινά- του μαύρου μετώπου Ε.Ε – ΔΝΤ που οδηγεί τον ελληνικό λαό σε υγειονομική γενοκτονία.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ  

                             

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ                                                               ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΒΑΔΑΣ  

                            

 

Ο ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ