Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την Μετακίνηση Προσωπικού από τα Νοσοκομεία σε Νησιά του Αιγαίαου 22/07/15

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

κ. Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ

Κοινοποίηση: Αναπλ. υπουργό Υγείας, κ. Α. Ξανθό

                     : Γ. Γ. υπουργείου Υγείας, κ. Σ. Κοκκινάκη

                     : Διοικητές 1ης και 2ης ΥΠε

                     : Διοικητές νοσοκ. Αθήνας – Πειραιά

                     : 3μελείς, 5μελείς Επιτροπές ΕΙΝΑΠ

Αθήνα, 227/15

 

Κύριε Υπουργέ,

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά του Διοικητή της 2ης ΥΠε, κ. Καρβούνη, και ζητά την άμεση αποπομπή του.

Το γεγονός ότι εν μέσω θέρους, με τις γνωστές τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία του Πειραιά, ως Διοικητής της 2ης ΥΠε επανέρχεται ζητώντας τη μετακίνηση γιατρών ΕΣΥ από το νοσοκομείο τους σε νοσοκομείο ή Κ.Υ. νησιών του Αιγαίου, μας δημιουργεί θυμό και αγανάκτηση και μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

 

            Δεν δεχόμαστε τα λάθη, τις ελλείψεις και παραλείψεις της Πολιτείας να τα πληρώνουν τα αποδυναμωμένα νοσοκομεία του Πειραιά, οι ασθενείς και το προσωπικό τους.

 

            Δεν δεχόμαστε να υπάρχουν στις ΔΥΠε Διοικητές, και μάλιστα συνάδελφοι, με τέτοιες ανάρμοστες συμπεριφορές απέναντι στα εκλεγμένα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών. Δεν έχει υπάρξει στα χρονικά τέτοια συμπεριφορά απέναντι στο προεδρείο της ΕΙΝΑΠ!

 

            Αν ο κ. Διοικητής δεν μπορεί να λύνει προβλήματα, τότε πιστεύουμε ότι είναι εντιμότερο να παραιτηθεί και όχι ν’ ακολουθεί τη γνωστή τακτική των προκατόχων του η οποία, άλλωστε, δεν απέδωσε.

 

            Περιμένουμε τη δική σας παρέμβαση για την επίλυση του προβλήματος.

 

           

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                     Ο ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ                                                                                       ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

 

 

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΒΑΔΑΣ