Προς τις 3μελείς, 5μελείς Επιτροπές ΕΙΝΑΠ Συμμετοχή στα Συλλαλητήρια στις 11/06/15 28/05/15

ΠΡΟΣ ΤΙΣ 3ΜΕΛΕΙΣ, 5ΜΕΛΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΝΑΠ

 

Αθήνα, 28/05/15

 

Ξεσηκωμός για να ματαιώσουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία!

 

Ο λαός, οι εργαζόμενοι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να αντιπαλέψουμε το νέο «μνημόνιο»!

 

Όλα δείχνουν ότι είναι έτοιμη η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς. Η κοινή δήλωση των Τσίπρα-Γιουνκέρ είναι προάγγελος νέων επώδυνων μέτρων. Θα έχουμε νέα επέλαση στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό και τις συλλογικές συμβάσεις και νέα φορολογικά βάρη, ένταση της φορολογίας για λαϊκά και μεσαία στρώματα. Διατηρούνται όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων μνημονίων που τσάκισαν λαϊκά και εργασιακά δικαιώματα. Παραμένουν σε ισχύ όλες οι κατευθύνσεις για το «φθηνό και ευέλικτο κράτος» της κινητικότητας, της αξιολόγησης, των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

 

Η παγίωση της φτώχειας δεν είναι «έντιμος συμβιβασμός»!

Μια συμφωνία που θα υποβαθμίζει παραπέρα τη ζωή των εργαζομένων δεν είναι «έντιμος συμβιβασμός»! Η αναμονή, ο συμβιβασμός είναι χαμένος χρόνος για το λαό. Θα χαρίσει χαμόγελα σε δανειστές και μεγαλοεργοδοσία, νέα προνόμια, νέες απαλλαγές, φρέσκο κρατικό χρήμα σε αυτούς που πλούτισαν και πλουτίζουν σε βάρος της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας που βασανίζεται και υποφέρει.

 

Δεν πρέπει να χαρίσουμε τον κόπο μας!

Οι ζωές μας δεν σηκώνουν άλλα μέτρα. Έχουμε πείρα, χορτάσαμε από σωτήρες που στρίμωχναν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας στο καλούπι του μικρότερου κακού. Δεν θεωρούμε τελειωμένες τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα για τα οποία οι εργαζόμενοι μάτωσαν για δεκαετίες.

 

Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα!

Οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν! Δεν μπορούν να χωρέσουν στο ασφυκτικό πλαίσιο των μνημονίων, των συμφερόντων του κεφαλαίου, της ευρωζώνης και της ΕΕ. Βαδίζουμε μπροστά ενωμένοι για όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη εμείς και τα παιδιά μας. Έντιμος και δίκαιος είναι ο αγώνας που διεκδικεί όλα όσα χάσαμε την περίοδο της κρίσης, που παλεύει για τη συνολική κατάργηση του αντεργατικού οπλοστασίου.

 

Τώρα είναι η ώρα της αγωνιστικής απάντησης!

Οργανώνουμε την πάλη, συμμετέχουμε στα δυναμικά συλλαλητήρια που οργανώνουν δεκάδες συνδικάτα στις 11 Ιούνη στην Αθήνα. Ενάντια στα νέα «μνημόνια», στις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες. Για να μην παρθούν νέα μέτρα, για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

 

Όλοι μαζί παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, κλιμακώνουμε τον αγώνα, προετοιμαζόμαστε για απεργία.

 

Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή μας δυνατά, μαχητικά!

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                          Ο ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ                                                                             ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

 

 

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΒΑΔΑΣ