Προς την Εκτελεστική Γραμματεία της ΑΔΕΔΥ για το Καταστατικό Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ 17/12/14

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

 

Κοινοποίηση: Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Βρούτση

                       : Υγειονομικοί συντάκτες

 

Αθήνα, 17/12/14

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ομόφωνη απόφαση Δ.Σ. ΕΙΝΑΠ

σχετικά με το καταστατικό Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ

 

            Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η πλειοψηφία του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ ματαίωσε το καταστατικό συνέδριο της ανώτατης συνδικαλιστικής οργάνωσης, που είχε προγραμματιστεί για τις 15 & 16 Δεκέμβρη 2014.

 

            Η απόφαση για καταστατικό συνέδριο ελήφθη πριν από ένα χρόνο κατά το τακτικό συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, με ευρύτατη πλειοψηφία, και θεωρούμε άκρως αντιδημοκρατικό να καταστρατηγείται κυνικά μια απόφαση συνεδρίου. Πρόκειται για πρωτοφανή κίνηση των δυνάμεων του εργοδοτικού συνδικαλισμού που δεν ντράπηκαν να πουν (ενάντια μάλιστα στο καταστατικό της ΑΔΕΔΥ) ότι δεν θα εφαρμόσουν απόφαση του 35ου Συνεδρίου της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης!

 

            Η απόφαση του συνεδρίου όριζε, μεταξύ άλλων, να πραγματοποιηθεί καταστατικό συνέδριο το β' εξάμηνο του 2014, με τη δέσμευση να προτείνει σε αυτό την αλλαγή του άρθρου 4 του καταστατικού, έτσι ώστε να αποκτήσουν το δικαίωμα εγγραφής στις δημοσιοϋπαλληλικές οργανώσεις όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται στο Δημόσιο, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και χρονικό διάστημα στην εργασία.

            Το διακύβευμα για το καταστατικό συνέδριο δηλ. ήταν και είναι η ανάγκη να συμμετέχουν με πλήρη δικαιώματα στα σωματεία, μαζί με τους μόνιμους όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στους Δημόσιους Οργανισμούς κι έχουν ελαστικές σχέσεις εργασίας (έκτακτοι, επικουρικοί, εργολαβικοί κ.λπ.).

 

            Στα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ σήμερα, οι μισθωτοί γιατροί με ελαστικές σχέσεις εργασίας που παρέχουν υπηρεσίες, ξεπερνούν το 15% του συνόλου. Καθημερινά, θα λέγαμε χωρίς υπερβολή, οι «ελαστικοί» εργαζόμενοι αυξάνονται και απ’ ό,τι φαίνεται, εντός ολίγου, οι μόνιμοι θα είναι η μειοψηφία!

 

     Η ΕΙΝΑΠ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ καθιέρωσης του θεσμού των επικουρικών ιατρών πέτυχε το αυτονόητο, δηλ. να γίνονται μέλη της ΟΛΟΙ οι ιατροί του ΕΣΥ ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, δίνοντας ηχηρή απάντηση σε όσους θέλουν να εμποδίσουν την κοινή δράση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο, απέναντι στην ενιαία επίθεση που δέχονται από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις.

 

            Τα τελευταία χρόνια έχουμε πάρει μέτρα οργάνωσης των συναδέλφων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, έχουμε αποτρέψει απολύσεις, έχουμε παράσχει νομική υποστήριξη, διεκδικούμε σταθερή και μόνιμη δουλειά και έχουμε ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, γιατί τα προβλήματα είναι τεράστια. Έτσι καταλαβαίνουμε και κατοχυρώνουμε την ενότητα του κλάδου μας κι έτσι θα προχωρήσουμε.

 

            Το Γενικό Συμβούλιο δεν μπορεί να αναιρεί αποφάσεις συνεδρίου. Απόφαση για καταστατικό συνέδριο υπάρχει και είναι αυτή που προβλέπει το 35ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. Καλούμε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ να υλοποιήσει την απόφαση του ανώτατου οργάνου της και να πραγματοποιήσει το καταστατικό συνέδριο ΑΜΕΣΑ, προχωρώντας στις αναγκαίες - από τις εξελίξεις - αλλαγές του καταστατικού.

 

            Για να χτίσουμε την πραγματική ενότητα στη βάση των εργαζομένων απέναντι στον κοινό αντίπαλο που μας θέλει διασπασμένους!

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ                                                     ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ