Δελτίο Τύπου ΕΙΝΑΠ Ψήφισμα Συμπαράστασης για τους Εργαζόμενους στους ΟΤΑ 22/06/17

Κοινοποίηση : ΠΟΕ - ΟΤΑ

Αθήνα, 22/06/17

Η ένωσή μας εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ. Η ΕΙΝΑΠ κάνει αντίστοιχο αγώνα για όλους τους συναδέλφους που είναι επικουρικοί, με μπλοκάκι, αυτούς που είναι στη λίστα αναμονής και όλους τους άνεργους συναδέλφους.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ετοιμάζεται να απολύσει χιλιάδες συμβασιούχους με πρόσχημα την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων μέχρι το τέλος του 2017.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Όλοι οι μέχρι τώρα κυβερνώντες εμπαίζουν εδώ και χρόνια τους εργαζόμενους που με αυταπάρνηση στηρίζουν τη λειτουργία των ΟΤΑ, των νοσοκομείων, των σχολείων κ.λπ.

Απαιτούμε:

• Να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων (εργολαβιών, συμβάσεων έργου ή ορισμένου χρόνου, ενοικιαζόμενων, κοινωφελούς εργασίας κ.λπ.).
  • Κάλυψη όλων των αναγκών με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.

Οι συμβασιούχοι στους ΟΤΑ καλύπτουν μέρος των τεράστιων, πάγιων και διαρκών αγώνων στους δήμους, σε υπηρεσίες κρίσιμες για το κοινωνικό σύνολο (όπως ανάλογα συμβαίνει και στα νοσοκομεία). Η επιλογή τους έγινε με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ και παρέχουν ανελλιπώς όλο το προηγούμενο διάστημα τις υπηρεσίες τους με αξιώσεις.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των χιλιάδων συμβασιούχων στους δήμους. Ο αγώνας για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι υπόθεση όλων μας.

Μέχρι εδώ! Χωρίς τους εργαζόμενους δε μπορεί να προχωρήσει τίποτα. Είμαστε διαρκώς στη διεκδίκηση για τα ίδια αυτονόητα αιτήματα και στοιχειώδη δικαιώματα. Δε σταματάμε ώσπου να νικήσουμε.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ                                                                               ΗΛΙΑΣ ΣΙΩΡΑΣ

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ